Щонова и Месечков спечелиха Денсинг...

Доктор Неделя Щонова и Атанас Месечков спечелиха Денсинг...

Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Големият купон на Абрамович, който започна с бг паста за зъби

отпечатай новината

14.01.2012 09:00 | Видян 3587 пъти

Големият купон на Абрамович, който започна с бг паста за зъби

5 милиона паунда или 11,7 милиона лева похарчи за новогодишното си ПАРТИ руският милиардер Роман Абрамович. Той отпразнува идването на 2012 г. баш като за пред края на света. Олигархът покани 400 гости на баровския остров Сейнт Бартс, където обичат да изкарват зимните празници и български бизнесфамилии като Ветко и Маринела Арабаджиеви и Николай и Евгения Баневи.

10-те най-ВИП от ВИП гостите пристигнаха в имението на руснака на борда на частната му яхта, заедно с него и петте му бодигардове. Лодката, която си е цял параход, огромен при това, е дълга над 150 метра и се оценява на 300 милиона британски паунда или в наши пари на 700 милиона лева.
Сред най-личните гости бяха

съоснователят на Майкрософт и също милиардер Пол Алън,

любимият певец на Абрамович - Джон Бон Джоуви, създателят на Междузвездни войни Джордж Лукас, дизайнерът на Луи Вюитон Марк Джейкъбс и много други. За тях свириха завърналите се в бизнеса Ред хот чили пепърс.
Партито беше по-пищно от миналата година, когато на него присъстваха Деми Мур и Блек Айд Пийс, както и от предния рекорд по харчене - тържеството "само" за 3 милиона паунда или 7 милиона лева за новата 2010 г. Тогава за руснака бяха

Бийонсе, Принс и Гуен Стефани, а гост му беше Орландо Блум
 
Абрамович, който започва бизнеса си с търговия с българска паста за зъби в дълбоката руска провинция като студент – кооператор в зората на демокрацията, признава, че не познава всички, които кани.
За второ ниво гости в пристанището на Сейнт Бартс е била акостирала друга яхта от флота на Абрамович – Луна, която е “само” 100-метрова.
Имението на 45-годишния руски олигарх и собственик на западащия британски футболен клуб Челси, в което се разигра най-пищният новогодишен купон в целия свят, е оценявано на 59 милиона паунда или близо 14 милиона лева, когато той го закупи преди 2 години.
Това е втората му най-скъпа къща след тази на великата и охранявана с портал улица Кенсингтън Палас Гардънс в сърцето на Лондон

баш до двореца на Даяна,

където в момента се нанасят синът й Уил и неговата съпруга Кейт. Къщата на Абрамович е зданието на бившето съветско посолство във Великобритания, а в съседство с имота на олигарха е и новото руско посолство – също прекрасна резиденция в ретростил.
Лондон обаче не е любимо място за Роман напоследък. Градът му е крив заради тежкия съдебен процес, който води с друг руски олигарх – Борис Березовски. Смята се, че именно старият евреин го вкарва в кръга на щерката на Елцин, което прави обикновения милионер истински милиардер. Вместо да се кара с Путин, както ментора си, Абрамович постига мирно съвместно съществуване с държавника. Той пък му оставя богатството, докато Березовски, както пишат руските медии, бая го е

закъсал на тема финанси

Именно това според вестникарите ще да е основният мотив на първия олигарх да иска пари от Абрамович. Искът му срещу Роман е за 3,6 милиарда паунда или 8,4 милиарда лева. Березовски твърди, че Абрамович го бил принудил да продаде на безценица – за някакви си 800 милиона паунда или 2 милиарда лева, свои акции в петролна компания. Пък те стрували повече.
От своя страна босът на Челси извади документи, че е платил навремето, колкото са му поискани – 1,3 милиарда паунда или малко над 3 милиарда лева, като Березовски му е подписал, че се отказва от други претенции. Затова, пледират адвокатите на купонджията, не се и налагало да се стига до принуди, заплахи и изнудвания.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !