Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Гришо бие на старта

отпечатай новината

16.01.2012 12:00 | Видян 1749 пъти

Гришо бие на старта

Григор Димитров постигна драматична победа в първия кръг на Аустрелиън Оупън. Българинът победи един от най-добрите си приятели в тениса Жереми Шарди след 4:6, 6:3, 3:6, 6:4 и 6:4. По този начин Гришо се реваншира за загубата от французина на “Ролан Гарос” през миналия сезон.

Миналата година Димитров успя да изравни постижението на Орлин Станойчев, след като мина първия кръг на турнир от Големия Шлем. Сега Гришо ще пробва да подобри нов рекорд, класирайки се за трети кръг. Съперник на българина в следващата фаза ща бъде №10 в световната ранглиста Николас Алмагро, който по-рано победи Лукаш Кубот с 1:6, 7:5, 6:3 и 7:5.

Димитров не показа най-добрата си игра, но с много хъс и непримирим дух успя да обърне срещата. Българинът и Шарди са съотборници в академия “Муратоглу” и се познават много добре. Французинът стигна до решаващ пробив за 5:4 в първия сет, след което взе подаването си и поведе в резултата.

Гришо подобри играта си във втората част, успя да вземе един пробив, след което изравни. Сценарият от първата част се повтори и в третия сет – при 2:2 хасковлията поведе с 0-40, но отново не успя да спечели гейма, а в следващия допусна пробив, който на практика реши изхода на сета.

Нещата за Димитров не започнаха добре и в четвъртата част, когато още в началото поиска помощ от физиотерапевта заради билки в крака. В седмич гейм Шарди поведе с 40-0 при подаване на Димитров, но българинът успя да излезе от ситуацията. Гришо продължи да показва хубава игра и при 5:4 стигна до два сетбола, а Шарди прати топката в мрежата още при първия.
Решителният пети сет бе доста равностоен, а при 5:4 Димитров достигна до точка за пробив. Шарди рухна психически и направи двойна грешка, за да даде победата на 20-годишния българин.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !