Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Потвърдено – чарът на ZAZ ще залее София на 30 май в Зала 1 на НДК

отпечатай новината

16.01.2012 17:15 | Видян 2297 пъти

Потвърдено – чарът на ZAZ ще залее София на 30 май в  Зала 1 на НДК

За щастие, слухът за гостуването на ZAZ  в България се оказа истина – най-желаният съвременен френски артист пристига в София на 30 май 2012 г. за концерт в Зала 1 на НДК по покана на Teren Music.
 
Специално за своите медийни партньори организаторите споделиха: “Свързахме се със ZAZ преди около година, когато тя все още набираше популярност в Европа.

Идеята ни беше да я поканим за хедлайнер и посланик на фестивала за улични артисти, който организирахме тази есен в столицата – Buskers Play Out.

За нас тя бе живото доказателство за това докъде може да стигне един истински артист, стартирал като уличен музикант, но запазил искреността и непринудеността си и разчитащ единствено на таланта, страстта и постоянството си.

ZAZ хареса идеята, но за съжаление нямаше възможност да гостува в страната ни до края на миналата година. За наша радост обаче, желанието ѝ да се срещне с българската публика бе голямо и ето, че това ще се случи тази пролет”.

За тези, които все още не са запознати с превърналата се вече в сензация ZAZ, ето няколко впечатляващи факта от биографията ѝ. 

Пленявайки публиката първоначално със своите уникални улични изпълнения на джаз, соул и френски шансони („от всичко по малко”, както самата тя казва), през 2010 г. Изабел Жофруа или ZAZ, се превръща в един от най-обичаните съвременни европейски артисти. 

Песента, донесла ѝ големия успех, “Je veux”,  се радва на милиони гледания и хиляди позитивни коментари във всички възможни социални мрежи и медийни канали.

През есента на 2010 г. Zaz  покорява музикалните класации във Франция, Белгия, Швейцария, Австрия, Румъния, Сърбия и Гърция.  През ноември 2010 г. дебютният албум на Zaz добива статут на двойно платинен, а тя получава престижната награда за откритие на годината "Revelation Song" на Academy Charles Cros. 

Нещо повече, през същата година Zaz грабва и European Border Breaker Award: награда за най-слушания френски артист зад граница. Според изследване, публикувано в един от най-посещаваните френски уеб-сайтове,  L'Internaute, Zaz е най-популярният френски изпълнител за 2010 г.

За всички, които чакат с нетърпение срещата с неповторимата на живо ZAZ, билетите за концерта ѝ на 30 май в София ще влязат в продажба във вторник, 17-ти януари в мрежата на Ticketstream.bg, както и на билетния център на НДК.  Цените им ще са от 45 до 80 лв.

Ето и линкове към новината:


http://www.youtube.com/watch?v=AQ9zeDd0mpg

http://www.youtube.com/watch?v=oWsEjI_4B5w&feature=related

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !