Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Бомба пред вратата на Обама

отпечатай новината

19.01.2012 09:45 | Видян 1783 пъти

Бомба пред вратата на Обама

САЩ бе на крачка от инфаркт, след като димна бомба в Белия дом шашна властите. Косите на всички в резиденцията на Барак Обама настръхнаха, под надвисналия спомен за зверските пожари през 1814-а по време на Британско-американската война и още един през 1929-а, когато е изпепелено западното крило.
Димката била хвърлена през оградата на цитаделата на света, след което районът бил отцепен веднага. За щастие, 44-ият държавен глава на САЩ не е бил по това време в Белия дом. Заедно със съпругата си Мишел празнувал в един от близките ресторанти 48-ия й рожден ден.

„Възможно е димката да е била хвърлена от някой от стотиците протестиращи от движението Окупирай, събрали се по това време пред входа към Белия дом. В един момент те достигнали 1000-1500 души“, каза говорител на Сикрет сървис – легендарната служба, която охранява първия човек отвъд океана.
Президентската резиденция има 6 етажа, 132 стаи, 32 бани и 3 асансьора. Тя е и една от най-популярните забележителности в САЩ.

Инцидентът се случва в момент, когато в страната се провеждат предварителни президентски избори.
По същото време на Западното крайбрежие почти като в холивудски екшън отрязана човешка глава се търкаляше край най-известния символ на Калифорния – надписът Холивуд. Като грозното лице на киноиндустрията главата сякаш посрещала туристите на хълма, причаквайки ги на пътеката, водеща към към 15-метровите букви.

Органите на реда в момента се опитват да установят самоличността на жертвата. Главата бе намерена от 2 жени, разхождащи кучетата си край емблематичния знак, извисяващ се над филмовата столица на САЩ.
Според вестник Ел Ей Таймс главата принадлежи на американец от арменски произход на възраст около 40 години.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !