Наивност, уродливост и прикритост с...

Най-големият дефект на реорганизацията на движението...

Общински кмет бие гражданин...

Общински кмет е пребил гражданин във владения от него...

Цар Киро: Ще ви убия и ще ви избода очите!

отпечатай новината

24.01.2012 09:45 | Видян 2049 пъти

Цар Киро: Ще ви убия и ще ви избода очите!

В царството на слепите и едноокият е цар. Такава зловеща перифраза на старата мъдрост направи т. нар. Цар Киро. „Ще ви убия всичките, ще ви избода очите едно по едно“, заканвал се 69-годишният Рашков на лелята и вуйчото на убития Ангел.

В Асенповградския районен съд вчера бяха разпитани настойницата и леля на убития 19-годишен Ангел Иванка Петрова и вуйчо му Веселин Христов. Те предявиха искове от по 10 000 лв., които да им бъдат изплатени от Кирил Рашков за причинени неимуществени вреди.

Пред съда Иванка Петрова заяви, че и в момента се страхува за живота си. Това потвърди и Веселин Христов. Според тях Кирил Рашков има влияние дори и в затвора и би могъл да поръча на тях да им се случи нещо. Христов и Петрова разказаха подробно какво се е случило на 23-и септември следобед, когато Рашков с джипа си е пресякъл пътя им пред тяхното заведение в Катуница. В автомобила е била и дъщерята на Цар Киро Събка Рашкова, както и внукът му Кристиян.

И двамата потърпевши са категорични, че между тях и Рашков не е имало диалог, а той направо е започнал да ги заплашва с убийство. Думите на Цар Киро са били: „Ще ви убия всичките, ще ви избода очите едно по едно, но преди това ще убия майка ти“, визирайки бившата кметица и майка на Веселин София Христова. Свидетелите бяха категорични, че в момента на заплахите Цар Киро е имал нож на кръста си.

След това Цар Киро наплюл и напсувал Иванка Петрова, а дъщеря му Събка им отправяла клетви. Христов и Петрова разказаха още, че преди 2 години Рашков отново е отправял закани срещу Веселин Христов и жители на Катуница, като тогава думите му са били: „Гяури, ще видите какво ще ви се случи. Ще продам дъщерите ви за проститутки в чужбина“.
На 23-и септември Ангел Петров намери смъртта си, след като бе прегазен от бус, пълен с роми, на една от улиците в село Катуница.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !