Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Караме със 140 км/ч по магистралите

отпечатай новината

26.01.2012 10:00 | Видян 960 пъти

Караме със 140 км/ч по магистралите

Максималната скорост за движение по магистралите да стане 140 км/ч, а по скоростните пътища - 120 км/ч, предложи правителството на редовното си заседание вчера, което се проведе в Пазарджик. Преди въвеждането на тази промяна в Закона за движението максималната автомобилите имаха да право да се движат с 130 км/ч по магистралите и с 90 км/ч по скоростните пътища.

Ще се въведе забрана за спиране на пътното превозно средство за престой освен на обозначените за това места и съответно извършването на маневри върху платната за движение. Водачите няма да могат да завиват в обратна посока, да се движат назад, да навлизат в разделителната ивица или да я пресича, включително и на местата, където тя е прекъсната, са друга част от приетите текстове. Тези две правила ще бъдат валидни, когато движението се осъществява по скоростен път.

Ще се премахне и възможността за изграждане на рекламни съоръжения по автомагистралите и скоростните пътища.
В края на миналата година премиерът Бойко Борисов също коментира идеята за повишаване на скоростта за движение по магистралите. Още тогава той подкрепи предложенията за промени в Закона за движение по пътищата според които, разрешената максимална скорост за движение по магистрала да се увеличи с 10 км/ч, а движението по скоростни пътища да стане с до 110 км/ч.

В момента в страната има само един изграден скоростен път – от Перник до Радомир, а други 7 са в строеж. Готовите магистрали у нас са Тракия, Хемус, Марица, Черно море, Люлин и Струма. В процес на строителство са още 9.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !