София №16 в класация за най-евтините...

Вилнюс, Литва Столицата на Литва се класира на...

Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Христо Стоичков: „Футболът не е само татуировки и лъскави коли“

отпечатай новината

27.01.2012 16:00 | Видян 3712 пъти

Христо Стоичков: „Футболът не е само татуировки и лъскави коли“

Христо Стоичков  отново се завърна в родината ни за по-дълго, за да води шампиона Литекс. Този момент е исторически във визитката на бившата славна осмица на националния отбор, защото това е първият клубен отбор у нас, който той поема.

Много бързо след представянето си начело на ловешкия тим, Камата, обиден на българските журналисти, си наложи медийно ембарго. Екип на  телевизия Bulgaria ON AIR посети Стоичков по време на лагера на Литекс в Сандански. Пространното интервю, което той даде, не слага край на мълчанието му, както сам посочва, а е изключение от наложената забрана.

В интервю за предаването Резултат Камата  говори още  кой е отбор е „затворена страница“ за него, за селекцията и амбицията в Литекс, за предложенията от други отбори….

И отговаря на неудобните въпроса за това, как се живее с три жени под един покрив, за първите журналистически стъпки на дъщеря му и за ухажорите, за дербито с Левски и за хитът в „А“ група Лудогорец, за възможността Валери Божинов да дойде в Ловеч, за политиката и за много други теми..


Ето и част от интервюто на Лора Галева,което ще бъде излъчено в неделя в 11:00 часа в спортното предаване Резултат.


-Защо си обиден на журналистите?

-Защото нямате нищо общо с хората – точно, кратко и ясно!

-Защо се върна в България?

-Получих покана от най-добрия отбор в България през последните години. Показаха ми един страхотен проект, а мен винаги ми е харесвало да приемам такива предизвикателства.

И когато моите амбиции съвпадат с тези на президента Гриша Ганчев, а именно да атакуваме групите на Шампионската лига, нямаше как да откажа.

-Ти си легенда на ЦСКА, защо не започна работа например там?

-ЦСКА никога не са говорили с мен и тази тема не ме вълнува.
 
-Какъв отбор те посрещна в Ловеч?

-Няма да е коректно да коментирам, защото преди мен са се сменили няколко треньори. Не ме интересува как се е работило преди мен.

Нямам никакви проблеми с играчите, всички много ми помагат. Искам самите футболисти да усетят, че не вксичко в този живот е пари, не всичко е лъскави коли и татуировки. А трябва да се вложи повече труд, дисциплина и отговорност.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !