Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Клинтън ни топи за дрога

отпечатай новината

09.03.2012 09:45 | Видян 1677 пъти

Клинтън ни топи за дрога

Месец след като 67-ият държавен секретар на САЩ Хилари Клинтън бе на посещение у нас, излезе кофти доклад за България.
„България е транзитна страна за хероин и производител на синтетични наркотици“, се казва в доклад на Външното министерство на САЩ. Страната ни не е преборила корупцията и е част от балканските маршрути за транзит на хероин, което я прави уязвима за международни организации, транспортиращи наркотици за ЕС, пише в доклад на ведомството, водено от Хилъри Клинтън.

„Организираните престъпни групи, действащи в България, са увеличили своето влияние и участие в международната търговия с дрога“, посочват още американците.

Отбелязва се, че тези организирани престъпни групи имат достатъчно опит в търговията с дрога, добре финансирани и здраво установени в българското общество. Българските черноморски пристанища продължават да се използват от наркотрафиканти, които пренасят кокаин от Южна Америка за Европа и хероин от Турция и Иран за европейските страни.

В България се отглежда канабис предимно за вътрешна употреба. Страната продължава да бъде източник на синтетични наркотици, въпреки че производството е намаляло през последните години.
„Корупцията остава сериозен проблем в полицията, митницата и съдебната система на България“, пише още в анализа.

 

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !