Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Юлияна среща Мишел Обама

отпечатай новината

12.04.2012 11:15 | Видян 3714 пъти

Юлияна среща Мишел Обама

Непокорната Юлияна Плевнелиева най-после излиза от прикритие! Първата дама на България ще се срещне с първата дама на САЩ Мишел Обама, научи „Всеки ден" от свои хора в президентството.

Двете президентски съпруги вероятно ще се видят по време на едноседмичното посещение на Росен Плевнелиев в Щатите от 15 до 21  май. Ден след рождения си ден, когато ще навърши 48 години, той отлита зад океана. Самият Плевнелиев ще разговаря с Барак Обама в Чикаго по време на срещата на върха на НАТО (19-21 май). Тази година неин домакин е американският лидер. Нашият президент вече   летя няколко пъти в чужбина сам и затова този път е поставил ултиматум на Юлияна - да замине с него.

В САЩ пристигането на двамата ще се приеме твърде добре, още повече, че семейство Обама непрекъснато набляга на семейните ценности, а Мишел винаги е плътно до съпруга си на публични мероприятия. Самата тя си е изградила образ на грижовна стопанка на Белия дом, която във всичко подкрепя мъжа си. Затова, ако Росен замине сам, това ще се изтълкува повратно в САЩ.Освен това пък надали Юлияна има интерес да изпусне шанса, за който мнозина мечтаят - да се ръкуват с първата цветнокожа президентша на САЩ и модна икона на страната.

Предварителната програма на Плевнелиев предвижда посещения в Сиатъл, Сан Франциско и Чикаго, както и множество срещи с българската общност. Вероятно той ще отиде и до Силиконовата долина, която е Меката на високите технологии. Една от темите, които Росен Плевнелиев се очаква да обсъди с Барак Обама е визовият режим за страната ни. Както съобщи посланик Джеймс Уорлик, визовият режим бе облекчен още тази седмица.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !