Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Мис България 2001 Ивайла Бакалова: Дарина ме запозна с Илия Павлов

отпечатай новината

23.04.2012 09:47 | Видян 23640 пъти | Гласували 1

Мис България 2001 Ивайла Бакалова: Дарина ме запозна с Илия Павлов

Срещаме се в обикновено кафене в Сити център София, който се намира точно срещу дома й. Иначе бихме го направили в “Японския” – във виенската сладкарница на “Кемпински хотел Зографски”, която уви вече не е същата. Но в която сме прекарвали часове в разговори през годините. По едно време беше станало страшно – за две години изтрепаха десетки от най-редовните посетители на заведението.

Спомням си например такъв случай – когато се появеше Дмитрий Минев – Руснака, гардовете му отцепваха цял ред маси, заставаха и пред заведението. Босът си имаше своя вечно запазена – най в дъното, на която имаха право да сядат също Маргина, Румен Гайтански и Христо Стоичков. Всички бяхме в клуба на хората, държатели на карти от заведението. Та един хубав следобед покрай Ивайла се запознахме  Руснака. Аз естествено бях впечатлен, но не от друго, а от приятния начин, по който си говорихме с този човек. Разбрах я, когато ми е казвала за хора от този род “а знаеш ли какво добро момче е всъщност”. Кой би повярвал?!

С всичко това искам да кажа, че си имаме доверие с Бакалова и въпреки учтивата форма на задаването на въпросите, зад тях се крие 10-годишно приятелство. А отношенията ни всъщност започнаха със скандал. Защото първи публикувах, много преди конкурса, името й като бъдеща победителка. Бях го научил на рождения ден на Жени Калканджиева, където беше и Ивайла. Помня колко притеснена беше на фона на тогавашните звезди, събрани в най-актуалното за момента заведение “Планет 088”. Помня, че Наталия Гуркова в онези дни шеташе из София между журналистите и им разказваше всякакви врели – некипели за Ивайла.

На приема, след като Бакалова наистина стана “Мис България”, се запознахме и тя ми рече: “Знаеш ли колко мъка ми причини”. Знаех, защото Дарина Павлова вече ме бе порицала по този въпрос няколко дни по-рано. Но на новинаря такава му е професията. Така и нямаше да се засечем повече, особено след като бях разкрил още нещо за нея, заради което вече бе заплашила, че ще ме съди. Ако тогава Цеци Красимирова не ни беше накарала да се срещнем, кой знае какви врагове щяхме да станем. Но си видяхме и станахме близки.

Но тези светски теми днес са далеч от Ивайла. Тя е облечена в елегантен делови костюм. Променила е черния цвят на косата си в меден, стил Дженифър Лопес. И говори за световна икономика. Причината е, че след като завърши Маркетинг в УНСС, в момента следва по програмата Raising of Nations на Харвардския университет.


Колко голямо всъщност е Вашето семейство?

Ние сме 5 деца на майка ми – 3 от нейния първи брак и ние двете със сестра ми от връзката й с баща ми.

Тоест Вашето семейство е било четиричленно?

На практика никога не съм живяла с баща ми. Те двамата са се разделили с мама, когато сме били бебета – може би на 2 годинки. Майка ми се събра с нашия втори баща, който ме е отгледал. В годините след това сме се чували и с родителя ми, но не може да се каже, че сме имали силна връзка. Той просто избра кариерата пред семейството. Изключвам периода, когато бяхме при него в Москва за 2-3 месеца. Беше 1988 г., когато той защити дисертация като кардиохирург. След това той отиде на специализация в Съединените щати, остана там да работи. Още в началото на престоя му там се е появило скалъпеното обвинение в изнасилване, дело на мормони.

Вие сте сигурни, че е скалъпено?

Той е красив мъж и лесно би имал всяка жена. Защо му е да изнасилва по-възрастна от него и при това не красавица?! Въпреки че не сме в добри отношения, аз не вярвам в тези обвинения. След като станах Мис България през 2001 година и той се върна от Америка, се опитахме да възстановим отношенията и в началото бяха ОК. Но постепенно изпуснахме връзката.

Вярно ли е, че той съди за имот Вас и сестра Ви?

Да, става дума за апартамента, в който той живее и ще живее и е бил приписан на нас. Ние си му плащаме данъците и таксите.

А вторият Ви баща?

Той почина през 2005 г. От сърце. Получи инфаркт изневиделица. Иначе той имаше бизнес, занимаваше се с внос и износ.

Вярно ли е, че сестра Ви е печелела конкурси, а Вие сте били нещо като грозното патенце?

Сестра ми спечели конкурса Мис Тийнейджър, когато бяхме на 13-14. Но аз не участвах в него. Тя спечели и загуби интерес към конкурсите. А мога да кажа, че беше по-красивото дете – все пак е руса, със сини очи. Аз станах следващата Мис Тийнейджър. Мина време и по случайност започнах да се явявам отново на конкурси. Станах Мис Слънчев ден по заместване. Една от кандидатките имаше някакъв проблем, а известният шоумен Иван Иванов – Дядото веднага реагира и се обърна към мен. Каза: “Имаш рокля, имаш обувки – хайде влизай в конкурса”. Журито ме хареса и спечелих. Беше през 1997 г., бях на 16 и 1000 лева награда (5 средни заплати) за тогава ми дойдоха перфектно. После станах Мис Варна, повторих, Мис Гранд Хотел Варна, Мис Черно море. Да бъда Мис ми стана нещо като професия, от която печелех достатъчно, за да имам джобни пари като ученичка.

И съдбата се намесва като Ви среща точно след училище с Илия Павлов?

Запознахме се на Мис Гранд хотел Варна. Дъщерята на Илия и Дарина – Паола, ме забелязала и настояла да ме изберат. Много ме беше харесала. Дарина дойде да се запознае с мен. Каза, че организира Мис България следващата пролет и има планове за мен.

Значи Дарина Ви запозна със съпруга си?

Тя ме запозна. И, след като лятото свърши, със сестра ми дойдохме в София. Искахме да кандидатстваме, но бяхме изпуснали сроковете и започнахме да се готвим за следващата година. Записахме се в ИЧС, за да научим добре английски език. Взехме апартамент под наем на ул. Парчевич. Не познавахме никого. Постепенно започнахме да създаваме приятели. Бяха трудни месеци, но ни беше страшно интересно. Щом мина нова година, започна подготовката за конкурса Мис България на Дарина. В началото на февруари ме взеха и ме качиха на Бистрица в резиденцията на Мултигруп, където ни събраха всички момичета. И животът ми се промени тотално!   

Значи още оттогава сте знаели, че ще бъдете Мис България?

Заклевам се, че не знаех. Даже бях убедена, че няма да бъда аз, след статиите, които написахте предварително. И Дарина ти е казвала, че няколко дни преди конкурса исках да зарежа всичко, да не участвам. Тя ме спря и каза да се пробвам все пак. Бях убедена, че след медийния натиск ще се огъне. Истината е, че тя, а не Илия бяха причината да стана Мис България и е недостойно да се пише и да се говори друго, защото е лъжа. Не можех да повярвам, когато ми обявиха името.  И до днес се възхищавам на смелостта на Дарина да се опълчи срещу всички и да ме избере. Не знаех къде се намирам.

продължи >>

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !