Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Фондацията на Бербатов стартира футболен турнир

отпечатай новината

23.04.2012 16:30 | Видян 2192 пъти

Фондацията на Бербатов стартира футболен турнир

Заместник-министърът на физическото възпитание и спорта – Иван Ценов, д-р Тодор Чобанов - заместник-кмет на София в направление “Култура, образование, спорт и превенция на зависимости”, Евгени Цонев – оперативен мениджър на Кока-Кола за България, Никос Калайтзидакис – генерален директор на Кока-Кола ХБК България и Димитрина Ходжева – изпълнителен директор на фондация Димитър Бербатов дадоха официален старт на ученическия футболен турнир „Купата на Coca-Cola: Играй с нас”.

Системата на Coca-Cola в България стартира за първи път у нас футболното състезание, съвместно с фондация „Димитър Бербатов” и в партньорство с Министерство на физическото възпитание и спорта като част от нaционалната кампания "Аз обичам спорта", Министерство на образованието, младежта и науката и Столична община. Спортната инициатива е насочена към ученици на възраст между 12 и 14 години и цели да популяризира активния начин на живот сред подрастващите и младежите по забавен за тях начин.

През 2012 г. програмата ще бъде реализирана на територията на град София, а намерението на организаторите е в следващите години тя да се развие в национален мащаб. До 6 май всяко училище на територията на Столична община, което иска да вземе участие в турнира, трябва да организира вътрешни състезания и да излъчи своя победител.

Най-добрите отбори ще премерят сили със своите връстници от района на 12 и 13 май. На 19 май един срещу друг ще се изправят отборите-победители от всеки столичен район. Финалът, на който ще бъде определен носителят на Купата на Coca-Cola, ще се проведе на 2 юни. Голямата награда за шампионите е 5-дневна екскурзия в Манчестър (Англия), където ключовият момент ще е посещението на легендарния стадион „Олд Трафорд“.

Официален посланик на „Купата на Coca-Cola“ e българският футболен идол Димитър Бербатов. „Щастлив съм, че мога да се включа в тази инициатива, която ще покаже на децата, че спортът е повече от съревнование.

Спортът е и начин да се забавляват, да прекарат приятно време с връстниците си и да намерят нови приятели“, сподели звездата в подкрепа на инициативата.

„Купата на Coca-Cola” е платформа, която мотивира младежите да спортуват и насърчава активния начин на живот сред тях. Турнирът се провежда в подкрепа на инициативата „София- кандидат за европейска столица на културата”.

Повече информация може да намерите на www.coca-cola.bg, както и на фейсбук страницата на инициативата Coca-Cola Cup България.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !