Бащата и братът на Ергенката Надежда...

Бащата на Надежда Вишева, която стана финалистка в...

Отиде си най-старата жена в Гърция,...

Най-възрастната жена в Гърция е починала на 119-годишна...

Иво Инджев и Георги Котев представиха книгата си

отпечатай новината

27.04.2012 15:45 | Видян 1459 пъти

Иво Инджев и Георги Котев представиха книгата си

София, 26 април 2012 г. Вчера от 18:00 ч. журналистът Иво Инджев и специалистът по ядрена енергетика Георги Котев представиха съвместния си авторски труд „Ядреналин“. Изборът на дата за премиера на книгата не е случаен – на 26 април 2012 г. се навършиха 26 години от избухването на ядрената авария в АЕЦ „Чернобил“.

Градинката пред „Кристал“ се оказа малка, за да побере всички почитатели, читатели и заинтересовани от темата, а опашката за автографи почти изцяло блокира движението през нея. С оглед на обстоятелствата авторите решиха „да не губят време в приказки, защото всичко е написано в книгата“ и отделиха по малко индивидуално време за всеки, който взе автограф от тях.

Книгата „Ядреналин“ е своеобразно предупреждение за онова, което може да се случи не само в българската ядрена централа „Козлодуй”, но и предупреждение към ядрената опасност грозяща бъдещето на цялото човечеството.

Тя е предизвикателство към властта и политиката, която се води в тази насока и от която зависи съдбата на човечеството.

В книгата читателите ще открият десет откровения за: престъплението с ядреното гориво в АЕЦ „Козлодуй“; тайното разследване на случая; мафията в българската енергетика; личната история на човека, направил разкритията; това как признат специалист се превръща в ядрен дисидент; разпада на мита за „мирния атом“; руската рулетка с отработеното гориво; фалшивата пропаганда за безопасността; липсата на разлика между ядрено оръжие и атомна централа; алчността, която е напът да реши съдбата  на човечеството.

Освен че изявяват своята категорична позиция по темата, авторите подкрепят тезите си с доказателства, базирани на дълги години поучавания по въпроса.

В „Ядреналин“ е разказана личната история на Георги Котев, инженер-физик по професия, който от признат специалист с над 17 години трудов стаж в областта на ядрената и реакторната физика, властващите превръщат в ядрен дисидент.

След като е отстранен Георги Котев се посвещава изцяло на разследването на престъпни практики в областта на ядрената индустрия, които описва за първи път в книга.

Премиерата уважиха американският посланик Н. Пр. Джеймс Уорлик и министърът на образованието, младежта и науката г-н Сергей Игнатов, които, въпреки натоварените си графици с ангажименти, предпочетоха да поздравят лично авторите и да вземат автограф от тях.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !