Инфлуенсър и модел разкри страхотни...

Инфлуенсърът и модел Кристи Рен не спира с горещите...

Божков излиза на свобода срещу 130...

Бизнесменът Васил Божков излиза на свобода срещу 130...

Шефът на Фейсбук се ожени тайно

отпечатай новината

21.05.2012 12:00 | Видян 1526 пъти

Шефът на Фейсбук се ожени тайно

Основателят и изпълнителен директор на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг се ожени за дългогодишната си приятелка Присила Чан.

Двамата сключиха брак на церемония в дома му в Пало Алто, Калифорния, часове, след като компанията му излезе на борсата.

Самият той обаче обяви новината по доста интригуващ начин – като ъпдейтна семейния си статус в социаната мрежа на женен.

Промяната бе придружена и от снимка на двойката в сватбено облекло.
Скромната церемония се състояла в дома на Зукърбърг в Пало Алто в присъствието на не повече от стотина гости.

Поканените не знаели, че отиват на сватба, те смятали, че ще отбележат края на обучението на Чен в Калифорнийския университет.

Зукърбърг и Чен се запознали в Харвард и са ходили заедно повече от 9 години. На 14 май, когато основателят на Фейсбук навършил 28 години, бъдещата му съпруга приключила с обучението в медицинския факултет на Калифорнийския университет.

В петък пък Зукърбърг даде дистанционно символичен старт на първичното публично предлагане на акции на компанията на американската борса NASDAQ .

В деня на старта на търговията с 421 млн. акции стана ясно, че цената им ще тръгне от 38 долара, като борсовите прогнози са само в първия ден на предлагането им те да поскъпнат с 30 процента до 50 долара.

При определената стартова цена на книжата на социалната мрежа, общата стойност на компанията се оценява на 104 млрд. долара. Така Фейсбук струва повече от Старбъкс и Хюлет Пакард заедно.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !