Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

“Перачите” не бачкали за Брендо

отпечатай новината

21.05.2012 16:30 | Видян 1538 пъти

“Перачите” не бачкали за Брендо

“Перачите” не са легализирали парите на Ивелин Банев – Брендо от трафика на дрога и между ареста на сочения за кокаинов крал в Созопол и спецакцията с едноименното наименование няма нищо общо. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Цветан Цветанов пред БНР.

“Сигналът за разбиването на групата на „Перачите“ дойде от ДЕА и е съвместно разработен заедно с българските власти”, уточни вицепремиерът. Той внесе яснота и в показното задържане на Брендо, което според МВР шефът е станало по настояване на Швейцария. “Евелин Банев е искал да избяга от страната, както и да предотврати издирването му от швейцарските власти, които е трябвало да го обявят за международен арест”, заяви Цветанов. Той уточни, че при предишното си излизане от страната Брендо не е бил задържан, тъй като разследването в Швейцария за участието на Брендо в трафика на 10 тона кокаин е завършило едва през 2012 г., след което той е обявен за международно издирване.

Вътрешният министър обясни още и схема, с която Брендо е гарантирал заема си от 10 млн. евро от швейцарска банка. Цветанов посочи, че тези пари са били гарантирани с друга сметка, в която Банев е сложил същото количество пари, само че придобити от трафика на наркотици.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !