Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Шефът на СОС – крал на хот-дога в София?

отпечатай новината

04.06.2012 17:38 | Видян 5758 пъти

Шефът на СОС – крал на хот-дога в София?

Един павилион за хот-дог на входа на Южния парк беше мишена на репортерска проверка на бТВ и агенцията по храните. Оказа се, че в него използват продукти с изтекъл срок на годност. Това е много опасно, тъй като и по време на проверката преди около месец, и сега температурите вече са доста високи. И рискът от натравяне става голям. Ако си мислите, че установените нарушения са довели до затварянето или поне до преместване на обекта от кумова срама, нищо подобно не се е случило. Сергийката си работи по живо по здраво.

Да му мислят софиянци. Каква би могла да бъде причината за такава безнаказаност? Вероятно покровителство свише. Според продавачи на бързи закуски повелител и чадър на този вид търговийка бил самият шеф на Столичния общински съвет Елен Герджиков. Неизвестен в обществото, макар и представящ се за пиар, той е част от фамозния кръг Софийска баница около предшественика си на високия пост Андрей Иванов. На Московска 33 вече го наричали Кралят на хот-дога. Дали в това прозвище има само майтап или приказките на браншовиците са истина, това не се наемаме да твърдим.

Факт е обаче, че според признания на служители в районни администрации архитектите им били настоятелно молени да пазят топместа из града за така важните павилиони за хот-дог. Освен че е грозно една столица в ЕС през 21-и век да е осеяна със сергии, неприятна е и мисията на хранителните продавници. Известно е, че хот-догът е изключително вредна храна, водеща до скоростно затлъстяване. А един от най-големите проблеми на подрастващите у нас е именно наднорменото тегло, от което вече страда всяко трето дете. В София, където хлапетата са много по-обездвижени, предвид условията на живот в града, числото на засегнатите е още по-страшно. Защо зорлем тровим бъдещето на децата си с тази скапана храна, питат се родители, които по съвместителство са и избиратели.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !