Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Клуни се захваща с революцията в Куба

отпечатай новината

08.06.2012 09:15 | Видян 1511 пъти

Клуни се захваща с революцията в Куба

Джордж Клуни ще режисира филм за кубинската революция, който ще се нарича „The Yankee Comandante“, научи "Всеки ден".

Лентата ще разказва за Уилям Алекзандър Морган, американеца, който се бори рамо до рамо с Фидел Кастро за свалянето от власт на военния диктатор Фулхенсио Батиста.

Клуни придобил чрез продуцентската си къща Smokehouse Pictures правата да създаде филм въз основа на неотдавнашна статия на Дейвид Гран, публикувана в сп. „Ню Йоркър“.

В нея се говори за фигурата на третия чуждестранен командир наред с аржентинеца Ернесто „Че“ Гевара и испанеца Елой Гутиерес Менойо, които се борят на страната на Кастро.

Уилям Алекзандър Морган, който е роден в Кливланд, е войник от американската армия и се бие в Япония, окупирана от американските сили.

Но заради неспазване на дисциплината е прогонен от армията и се посвещава на трафика на оръжие. След време се присъединява към кубинската революция и става един от доверените хора на Кастро.

Обявен е за герой на революцията, но заради последвалото му разграничаване от режима на Кастро е обвинен, че е агент на ЦРУ и в крайна сметка е екзекутиран едва на 33-годишна възраст.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !