Ето коя е най-скъпата любовница в...

Според чуждестранни медии украинският модел Яна Орфева е...

Диетолог разкри кои храни от магазина...

Онкологичен диетолог разкри двете покупки в...

Повдигнаха обвинение на Огнян Донев

отпечатай новината

12.06.2012 11:15 | Видян 1630 пъти | Гласували 1

Повдигнаха обвинение на Огнян Донев

Огнян Донев, един от собствениците на “24 часа” и “Труд”, се яви в Националното следствие, където му бе повдигнато обвинение за пране на пари и данъчни измами. Той престоя там 45 минути и си тръгна, отказвайки всякакъв коментар.

Ясно стана обаче кой поема защитата му – Даниела Доковска. Топ адвокатката защитава и сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо.

Очаква се преди обед в следствието да се яви и другият съсобственик на двете издания – Любомипр Павлов.

Вчера стана ясно, че прокуратурата ще повдигне обвинения на Любомир Павлов и Огнян Донев за пране на пари. Двамата крупни бизнесмени са получили призовки да се явят във вторник сутринта в Националната следствена служба, тъй като воденото срещу тях разследване за пране на пари и документни престъпления приключило с мнение за даване на съд.

До разследването срещу Павлов и Донев се стигна след сигнал на бившите им съдружници Христо Грозев и Карл Хабсбург. Двамата твърдят, че чрез покупката на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност.

Милата седмица във в. „Преса“ бе публикуван скандален запис на шефа на Съюза на издателите Любомир Павлов с непознато лице, в който съсобственикът на “Труд” и “24 часа” е заплашвал зам.-градския прокурор Бойко Найденов, че ще го омаскари, ако си позволи да започне разследване срещу него. В своеобразното СРС Павлов заплашва Бойко Найденов, че ако повдигне обвинения срещу него, ще го изтипоса на първа страница на вестниците си под заглавие „Символ на корупцията в България“.

Според разработката на изданието Павлов се чувства спокоен за изхода на делото, защото смята, че нито един прокурор не би се осмелил да подпише обвинителен акт срещу него и Огнян Донев. Освен това Павлов е искал да вкара в скандала и Цветан Цветанов, защото медийният бос твърди в разговора, че едва ли не вътрешният министър ще влияе в негова ползва на магистрати.

В прокуратурата има и друго дело срещу съиздателите на „Труд” и „24 часа” – за кражба на акции от партньорите им в медийната група.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !