Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Голямото плюскане

отпечатай новината

13.06.2012 11:15 | Видян 12003 пъти | Гласували 1

Голямото плюскане

Седмицата, от която е това кратко, но съдържателно прессъобщение, не е знаменателна само за Слънчев бряг, понеже дава старт на стремителното му разграбване. Същите няколко дни държавата сякаш е обхваната от разпродажбена страст:  продават се също 16 хотела, 10 ресторанта и 9 комплекса от курорта Златни пясъци, Пощенска банка, ЦУМ, Нефтохим, Плевенски цимент, Хлебна мая, 241 магазина, книжарници и ателиета в София – бъдещите Софийски имоти, Дунавска коприна, Саня - Плевен, Елма – Троян, откриват се процедурите за четирите металургични комбината, включително Кремиковци, пускат и още няколко супер фирми - Химко, Петрол, Фармация, Трояфарм, Софарма, Елените, Русалка, Грандхотел София, хотел Самоков в Боровец, курорта Св.Св. Константин и Елена.

Всичко това хубаво – проблемът е за повечето от тези най-големи богатства на България са взети само шепа пари. Според анализаторите общо раздържавената по Костово време собственост за 30 милиарда долара е изтъргувана за 2.

Както се казва – на печелившите честито! Кои са те. Един е служител в парламента, друга е експертка от тогавашното Министерство на търговията и туризма, трети е заместник-управител на Бургаска област. Наред с тях се облажват яко и актуалните мутри от ВИС и СИК.

Някогашните келнери и проститутки също се уреждат

с по някой хотел, ресторант и магазин. Създава се, както се казва, „класа от собственици”.
При такива чудесни „бизнесмени” не е чудно, че в следващите години курортът се превръща в причина и арена за убийства. Най-знаково е това на собственика на три хотела с имена на птици и на бутиковия Дюн върху самия пясък на плажа Георги Илиев.  

Не по-малко обаче оттеква в публичното пространство посегателството върху най-силния човек в Съни от 90-те години и първата половина на нулевите – Димитър Янков. Той също контролира четири или пет големи хотелски комплекса, пък е и шеф на общинския съвет в Несебър. По ирония на съдбата именно от моравата на неговия супер хотел Хризантема – един от най-големите в курорта, е

гръмнат императора на ВИС

Конкуренцията от СИК направи нещо като копие на Дюн като турна насред плажа своя Хевън – някога там е водната пързалка на Стоил Славов – днес са „небесата” на сина му Георги. На Маргините също се приписват по-малко известни хотели.

Голяма сграда с хотелска част и апартаменти се строи от Дафна - ДК ООД в близост до хотелите Морска звезда и Амфибия. Компанията държи още комплексите Актиния и Марвел и в курорта е смятана за близка до

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !