Провален работен ден за Шеф под...

Проблеми от необичайно естество очакват новия „Шеф под...

Кралица Камила разкри любимите си...

Кралица Камила е предоставила първите си кралски права...

Мичка Пичка иска да е шефка на СЕМ

отпечатай новината

09.07.2012 14:15 | Видян 3991 пъти

Мичка Пичка иска да е шефка на СЕМ

Новият член на Съвета за електронни медии Мария Стоянова има доста колоритен прякор. Дамата е известна в гилдията като Мичка Пичка, разкриват нейни колеги. Стоянова си бае за късмет, тъй като най-голямото й желание е да стане председател на контролния орган, В края на юли СЕМ ще избере новия си председател, а по закон това се случва чрез жребий, т.е. на всички членове шансовете им са равни и е въпрос на късмет.

Мичка Пичка, чийто прякор не бил от интимен характер, а защото Стоянова била пич по характер, стана част от съвета преди месец, излъчена от президентската квота. Росен Плевнелиев се спря именно на кадъра на БНТ и Дарик радио, но въпреки конкурса, слухове за предрешеност имаше и този път. Още преди да бъдат обявени кандидатурите на участниците в избора на президентството, медийни експерти пуснаха името на Стоянова като сигурен победител.

Според тях Мичка Пичка била предупредена отдавна, че ще бъде член на СЕМ от Мария Иванова, която освен жури в комисията по избора и секретар на Плевнелиев, е й нейна роднина. По тази причина Мичка още от тогава тръгнала на гледачки, които да й подскажат как да пусне името си в жребия, така че да бъде изтеглено именно нейното име за председател на контролния орган. Тя дори си поръчала амулет за късмет, направен специално за нея от врачка. Журналистите обаче напомнят, че макар по закон изборът да е лотариен, досега е имало и манипулации, като пробождане с карфица на плика, в който е името на съгласувания с всички кандидат, който трябва да спечели. Сега членовете на контролния орган се чудят дали са преброени дните на Гого Лозанов като шеф на СЕМ

В края на юли той, или София Владимирова ще трябва да напусне завинаги съвета, тъй като и двамата са от парламентарната квота.Ако си замине за София, Лозанов остава председател на СЕМ до април 2013-а, защото бе преизбран през април тази година, а мандатът му е 12 месеца. В случай че жребият се падне на доцента, се прави нов избор на председател между настоящите членове. При никакви други обстоятелства Лозанов не може да бъде сменен. Който и да си тръгне обаче, е длъжен да изпълнява задълженията си на член на СЕМ до идването на новите попълнения, обясниха от медийния регулатор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !