Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Търсят милионите на Инкасото по метода "Белнейски"

отпечатай новината

10.07.2012 11:45 | Видян 1339 пъти

Търсят милионите на Инкасото по метода

Магистратите ще пуснат в ход нова хитра тактика в опит да разберат къде Георги Енев е скрил парите от инкасото. 33-годишният мъж, прочул се след обира на 1,47 млн. лева като Жоро Инкасото и Жоро Милионера, се предаде доброволно миналия четвъртък, след като в продължение на две седмици успешно се изплъзваше от родната полиция.

През четирите дни, откакто е под ключ, Енев все още не казва и дума за имането. В момента той е настанен в единична килия в ареста. Очаква се в близките дни да бъде преместен в по-голямо помещение, където разследващите да вкарат т.нар. камерници - пандизчии, които сътрудничат на полицията и прокуратурата, в замяна на което присъдите им биват намалявани значително.

Камерниците ще направят всичко възможно да спечелят доверието на Жоро Инкасото и след това уж случайно да го питат къде е скатал пачките. По подобен начин процедираха и разследващите по делото за убийството на сестричките Росица и Христина Белнейски. Тогава в килията при единствения обвиняем  по делото Лазар Колев беше внедрен Владимир Славов - Иширковеца. Иширковеца помогна за осъждането на Колев, като обясни пред съда: Tой се разкая пред мен в момент на депресия и призна за убийството. Едното момиче е било оставено в офис на вуйчото на Лазар - Паун Лазаров. Не лично при него, а при негов познат.

"Лазар каза, че това е станало случайно, защото е бил много пиян." Сега магистратите се надяват щастливата развръзка да се повтори и при Жоро Инкасото. Засега младият мъж все още запазва самообладание и не е споделил и дума за парите дори пред адвоката си Георги Кутрянски.

„Обади ми се по телефона и каза: „Аз съм момчето, което изчезна с милион и половина." В първия момент помислих, че си прави майтап.Но после разбрах, че действително е Енев. Бях запознат само бегло със случая от това, което публикуваха медиите. Обясних му, че ще ми трябва време, за да видя кой е разследващият прокурор и да ми се обади пак. Свързах се със зам. окръжния прокурор Галин Гавраилов и му съобщих за  телефонния разговор. Малко по-късно Енев отново ми позвъни. Мисля, че беше от уличен телефон.Казах му къде се намира кантората ми и той дойде", обясни вчера Кутрянски.
Клиентът му обаче така и не дал да се разбере каква версия си е избрал, за да лежи в затвора колкото се може по-малко годинки.

Има и вариант, при който Енев да се съгласи да изтърпи наказанието, което ще му определи съдът, а след като то изтече, да си харчи откраднатите пари, както намери за добре. Единственото, което би могло да провали този план, е, ако парите са закопани в земята и изгният.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !