Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Алек Попов е първият носител на наградата "Четящият човек"

отпечатай новината

06.08.2012 11:30 | Видян 1030 пъти

Алек Попов е първият носител на наградата

Първият носител на наградата "Четящият човек" е писателят Алек Попов, която се присъжда за принос в приобщаването на младите хора към четенето на български книги и към творческото писане, за популяризирането на българската литература чрез други жанрове на изкуството.

Алек Попов е и първият носител на наградата за нова българска художествена проза "Хеликон" за книгата му "Ниво за напреднали". Той е автор на романите "Мисия Лондон", "Черната кутия", сборника с новели "Телесни плевели", на сборниците с разкази "Другата смърт", "Мръсни сънища", "Игра на магии", "Митология на прехода" и др., на сборника с есета "Спътник на радикалния мислител". Носител е и на наградите "Гравитон", Рашко Сугарев" и "Павел Матев", както и на годишната награда на списание Clouds, където романът "Мисия Лондон" се публикува на английски език.

Новата награда на Алек Попов е малка пластика на скулптора Никола Личков. Тя ще му бъде връчена тази вечер в бургаския летен театър по време на официалното откриване на Летния фестивал "Четящият човек".
След откриването започва рок концертът с песни по стихове на известни български поети с участието на Валди Тотев, Дими Димитрова и група "Атлас"

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !