Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Брендо се е срещал с арестуваните за 3-те тона кокаин

отпечатай новината

17.08.2012 09:30 | Видян 2033 пъти

Брендо се е срещал с арестуваните за 3-те тона кокаин

Един от тримата, задържани у нас вчера във връзка със заловените 3 тона кокаин, е имал среща с наркобоса Брендо. „Не бих казал че Евелин Банев – Брендо има някаква връзка, но в определен момент се е срещал с някои хора, които са задържани в момента“, обяви вътрешният министър Цветан Цветанов по бТВ.

Междувременно Христо Х., който беше арестуван в операцията, е освободен от ареста. Дойчин Дойчев е с 24 часова мярка за неотклонение и днес ще се вземе решение дали да бъде удължено задържането на 72 часа. Руслан е със 72 часова мярка. Именно той е набирал екипажа, разкри МВР шефът.

Трябва да се прецени дали тази операция няма да предизвика напрежение сред престъпния контингент в България и Испания, коментира министърът.

За собственика на кораба „Св. Николай“ Дойчин Дойчев Цветанов разкри, че още през 2008 г., когато потъва корабът „Ванеса“, чийто собственик е Дойчев, е имало подозрение, че умишлено е потопен, за да се прикрие голямо количество дрога.

„Когато имахме достатъчно информация за тримата души, които бяха задържани в България, подадохме информация към ДЕА и Европол. В тази операция българските граждани са имали отношение към прекарването на кокаина. Испанските престъпници са се занимавали с поемането на пратката и дистрибуцията към страните от ЕС. Има представители от Колумбия, които участват в товаренето и получаването на пратката.

Тримата задържани в България са набирали екипажа на „Св.Николай“, разказа Цметанов. „Няма случай, в който набираш екипаж и не знаеш за какво става въпрос, така Цветанов коментира думите на корабособственика Дойчин Дойчев, че не е имал никаква представа за кокаина. Случаят с „Ванеса“ отново имаше подозрение, че става въпрос за прикриване на кокаин, а в случая с кораба „Елена“ подозрението беше за трафик на контрабандни цигари, добави МВР шефът.

източник:Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !