И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

22 хил. долара за очила на Елвис

отпечатай новината

17.08.2012 09:45 | Видян 2177 пъти

22 хил. долара за очила на Елвис

22 хиляди долара за слънчеви очила! Доста солено и то втора употреба. Става дума обаче за аксесоар на Елвис Пресли. Очилата са жълти, изработени по мярка специално за Краля и смениха собственика си за крупната сума.

Търгът с вещи на великия рокаджия отбелязва 35-ата годишнина от смъртта му и регистрира сериозни пари. Празно шишенце тетрациклин, антибиотик, предписан на Пресли, беше похарчено за 5500 долара. 16 250 долара пък чукна златният часовник „Longines“, подарък на Елвис от импресариото му, полковник Том Паркър. Револверът Colt, с който певецът обичал да стреля в парка на Грейсланд, намери собственик за 13 750 долара.

Феновете на Елвис се стичат цяла седмица в имението Грейсланд в Мемфис, Тенеси, за да отбележат годишнината от смъртта му. „Седмицата на Елвис“, която продължава девет дни, е всяка година, но тази обещава да се превърне в най-посещаваната.

В общ концерт ще се съберат вдовицата Присила и дъщерята Лиза Мари Пресли. На сцената ще излязат и живите все още членове на групата на Елвис, която ще изсвири микс от рок парчета на Краля и музика, която го е вдъхновявала – блус, госпъл и кънтри.

Напоследък излязоха и нови детайли около смъртта на легендата. Според доктор Ник Никопулос, който е първият видял безжизненото му тяло до ваната, той не е починал от нарушена сърдечна дейност следствие на наркотична зависимост. „След като анализирах смъртта му, не бях сигурен в точната причина. Затова продължих да изследвам и да правя проучвания. Консултирах се с мои колеги от много краища на света“, разказва той. Лекарят е установил, че причината е в правото черво на певеца.

„Открихме храна, която е била в стомаха му повече от четири или пет месеца заради лоша стомашна проводимост“, пише докторът. През 1975 г. лекарите оперирали правото черво на певеца, но той не подобрил здравето си и това е довело до фаталния край.

Според президента на клуба „Вечният Пресли“ Лидия Пинум обаче причината за ранната смърт на Краля на рока е проклятие, което тегнело над семейството му.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !