Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Киномания 2012 започва през ноември

отпечатай новината

04.09.2012 16:45 | Видян 1492 пъти

Киномания 2012 започва през ноември

Световноизвестният хор „Мистерията на българските гласове” и филмът „Балканска мелодия” ще открият тазгодишното издание на КИНОМАНИЯ. Това съобщиха организаторите от НДК, продуцент на филмовият фестивал.

На 8 ноември в зала 1 на НДК ще бъде голямото завръщане на сцената на  «Мистерията на българските гласове» с концерт с автентична българска музика,  определяна от световните медии като „Най-прекрасната музика на планетата” („Сейнт Луис Поуст”).

 Веднага след концерта, ще бъде представена и музикалната лента, разказваща за откривателя на „Мистерията” Марсел Селие и съпругата му Катрин, които чрез собствената си любовна история откриват споделената си страст към музиката на България и Румъния.

Освен че издадените от него записи на „Мистерията” печелят Грами, Селие дава на света и Георге Замфир, свирил филмовата музика на композитори като Мориконе с прочутата си пан флейта. Филмът има Номинация за най-добър документален филм на Швейцарските филмови награди от 2012 и е копродукция  между Швейцария, България и Германия. Наши копродуценти са Агитпроп и БНТ.

Билетите за прожекцията и концерта вече са в продажба и могат да бъдат закупени от Билетния център на НДК на цени от 10 и 15 лева.

КИНОМАНИЯ 2012 ще премине под мотото „В сегашно време” и ще се случи в София от 8 до 22 ноември.

Над 50 филма в различни категории са подготвили организаторите. Сред тях са Фестивал на Фестивалите, Детски филми, Класически удоволствия, Екранизации и Кулинарно кино. Специален фокус в програмата е Фестивалът на френското кино.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !