Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Стоянка Мутафова спасява болно дете

отпечатай новината

25.09.2012 15:15 | Видян 1951 пъти

Стоянка Мутафова спасява болно дете

Стоянка Мутафова игра за болно 12-годишно момче от подбалканското село Розино. Шабан страда от мускулна дистрофия трудно се държи на краката си, но мечтае да стане футболист.

Три курса на лечение в израелска клиника стопират развитието на болестта, в противен случай тя лека-полека би обхванала цялото тяло, докато стане изцяло неподвижно. Лекарите са оптимисти, че Шабан може да бъде излекуван напълно.

Но всеки курс на лечение струва около 30 000 лева и родителите му разчитат на съселяните си за събирането на огромната за тях сума. Бащата на Шабан работи, но заплатата му е около 500 лева. 160 лева е инвалидната пенсия на болното дете.

Тези доходи се оказват високи и майката Тюляй губи правото да работи като личен асистент на Шабан. Тя обаче остава вкъщи, за да се грижи за него, и допълва семейните доходи с отглеждане на лавандула.

От няколко дни Розино, най-голямото село в Под балкана, чиито жители са над 5500, се вдигна на крак, за да събере пари за лечението на малкия Шабан, пише Всеки ден.

Близо 350 души вече внесоха първите левчета в полза на момчето. Това стана по време на благотворително представление на софийски театър, в което звезда бе Стоянка Мутафова . Салонът се пукаше по шефовете, а приходите от билетите на стойност от 2000 лева веднага бяха дадени на семейството на детето.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !