Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Синът на Апостол Карамитев се срамува от името си

отпечатай новината

03.10.2012 15:15 | Видян 7821 пъти | Гласували 1

Синът на Апостол Карамитев се срамува от името си

Синът на великия български актьор Апостол Карамитев - Момчил, крие българския си произход. Момчил Карамитев от години е известен кинорежисьор и продуцент в Холивуд. Отвъд океана той се представя като Макс Фрийман или Едуардо Матей.

54-годишният Момчил не крие, че на Запад предпочита да не използва българската си фамилия.

"Имам няколко псевдонима. Когато човек има лесно име, това помага за контактите. При американците е така, затова бях длъжен да не използвам истинското си име", признава самият Карамитев. Той е категоричен, че не се срамува от баща си, а е по-скоро разочарован от българската действителност.

Последният удар за наследника на Карамитев е поругаването на гроба на неговите родители. Актрисата Мария Статулова и шоуменът Иван Иванов-Дядо първи съобщиха за вандалския акт.

Те показваха снимки, на които ясно се виждат липсващи букви и пластики от надгробните плочи на Карамитев и съпругата му Маргарита Дупаринова. След като разбрал за случилото се, Момчил Карамитев казал пред свои приятели, че повече не иска дори да се връща в родината си.

"За последно Момчил бе в България преди три години за премиерата на документалния филм, който направи за баща си по повод рождения му ден -17 октомври. Апостол почина, когато синът му бе на 13 години. Момчил винаги е искал да избяга от сравненията с баща си", споделя близка до Карамитев-младши.

По стечение на обстоятелствата синът на големия български актьор е много по-популярен в Холивуд отколкото у нас.

Работил е със световноизвестни актьори като Джордж Клуни, Робърт де Ниро и Клинт Истууд. В Италия се е снимал в последния филм на Федерико Фелини "Гласът на луната". Макс Фрийман признава, че работата в американската киноиндустрия е много по-лесна, отколкото в България. Въпреки че Момчил в миналото прави опити да се реализира като актьор в България удря на камък.

"Тук всеки се урежда с роля с подмазване. Това не е за мен.", признава пред близките си Момчил след като емигрира в САЩ.

И до ден днешен Момчил  не може да избяга от това, че хората  търсят външната прилика с прочутия му баща.
със световноизвестни актьори като Джордж Клуни, Робърт де Ниро и Клинт Истууд. В Италия се е снимал в последния филм на Федерико Фелини „Гласът на луната". Макс Фрийман признава, че работата в американската киноиндустрия е много по-лесна, отколкото в България. Въпреки че Момчил в миналото си прави опити да се реализира като актьор в България, удря на камък. „Тук всеки се урежда с роля с подмазване. Това не е за мен", признава пред близките си Момчил, след като емигрира в САЩ.

„Много бих искал да приличам на него. Дори моята преподавателка от НАТФИЗ проф.Надежда Сейкова ми каза, че имам прилика с него. А тя е работила с Апостол Карамитев от времето на "Ромео и Жулиета", добавя Момчил при последното си идване в България.

Момчил обаче е категоричен, че никога не би се върнал отново да живее в България.
"Какво да правя, безработен ли да стоя?", подхвърля с усмивка Карамитев-младши.

източник:България Днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !