Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Без "Сам вкъщи" за Коледа

отпечатай новината

22.12.2012 10:17 | Видян 3738 пъти

Без

Тази година, както на всяка Коледа, телевизиите подредиха в програмата си любимите на всички ни коледни филми. Този път от схемата обаче отпадна вечната класика "Сам вкъщи". И все пак, отново ще има стари, но златни ленти, без които Коледата е просто невъзможна. Такива са българските ленти "Топло" и "Оркестър без име", които БНТ ще излъчи в празничните дни, малко преди да си отиде 2012 г. Ще бъде излъчена и анимацията "Властелинът на пръстените", който е по-различен от трилогията и датира от '70-те години.

Освен познатите на всички стари коледни филми, може да гледаме и няколко премиерни. Сред тях е "Сватбеният агент" - на 25.12. от 20,30 ч. В романтичната комедия зрителите ще видят на екран Дженифър Лопес, която пя на живо в София на 18 ноември. Във филма тя се влюбва в Матю Маконахи, но се оказва, че той вече е сгоден. Друго премиерно заглавие е с участието на Ричард Гиър. В "Хачико - историята на едно куче" се разказва за домашен любимец в Япония, което става символ на верността и предаността към стопанина си, дори години след неговата смърт. БНТ го пуска на 26.12. от 20,30 ч. Предупреждаваме зрителите, които са особено привързани към четириногите ни приятели, че историята е особено тъжна и може дори да е опасна за хората със слаби нерви. И все пак, заслужава си да се гледа.

Красивата французойка Софи Марсо ще влезе в образа на Ана Каренина в едноименния филм, който ще върви по държавната телевизия на 27-и от 21 ч. Партнират Шон Бийн и Алфред Молина. По време на почивните дни няма да минем и без сериала "Под прикритие" . Той пак ще бъде в неделя от 20,45 ч. Джаро (Михаил Билалов) вече е на свобода и ще се опита по всякакъв начин да си върне своето от Иво Андонов (Захари Бахаров).

Би Ти Ви ще засили празничното настроение. Защото на 24.12. всички ще разберат, че Дядо Коледа наистина същестува с филма "Вярвай в чудеса", който ще върви от 15 ч. Историята разказва за едно шестгодишно момиченце, което губи вяра в Дядо Коледа заради своята прагматична майка. И все пак, детето среща белобрадия старец и накрая разбира, че той съществува. Сюжетът ни изпълзва с вяра в чудесата и може да се гледа и от възрастни, които са забравили детското в себе си.

Веднага след него на екрана ще е изключително забавният Уил Феръл в "Елф" от 17 ч. Отгледан от татко Елф, Бъди (Уил Феръл) стига до прозрението, че не е точно като останалите елфи. Решен да открие къде му е мястото, той се впуска в търсене на истинския си баща в Ню Йорк. В Голямата ябълка Бъди открива защо рожденият му татко (Джеймс Каан) е в списъка на непослушните.

На 25.12. малкият брат на Дядо Коледа - Фред (Винс Вон), се завръща на Северния полюс. Прави го във филма "Фред Клаус", който Би Ти Ви пуска от 16,50 ч. Фред е черната овца в семейството и е на път да провали Коледа, като създава серия от комични ситуации. Но вместо това Фред разбира, че няма по-важно нещо от семейството, и прави всичко възможно, за да спаси празника и брат си.

По Нова тв ще вървят няколко забавни филма - все с участието на големия Робърт де Ниро. Той е един от главните герои в  познатите на доста ТВ маниаци "Запознай се с нашите" - по Нова тв на 24.12. от 22 ч. Де Ниро участва и във втората част на филма - "Запознай ме с вашите", пак по Нова тв, но на 25.12. от 22,30 ч.

БНТ пуска анимация на "Властелинът на пръстените" от 1978 г. Този филм трудно ще намерите дори в "Замунда", така че не го изпускайте. Това е една екранизация на епоса, който ще очарова с красотата си и малки, и големи. А и по-различна от мащабната, дори зловеща съвременна трилогия. А пък после, може да отидете да гледате и "Хобит" на кино и така ще се вкарате напълно в историята.

Класическата "Коледна песен" на Чарлс Дикенс оживява с анимационните герои на "Дисни" във филма "Шантава Коледа". Би Ти Ви го излъчва за ранобудните дечица на 24 декември от 6,30 ч. Даф Дък, който подобно на чичо Скруч е собственик на голям търговски център, решава неговите служители да работят на Коледа. Бъгс Бъни и духовете на Коледа от миналото, настоящето и бъдещето ще направят така, че Дафи да разбере каква грешка допуска.Нова тв пуска от 13,30 ч "Хрониките на Нарния: Лъвът, Вещицата и дрешникът" по едноименния роман за деца на К. С. Луис. Екранизацията е от 2005 г. и разказва за четири деца, които са евакуирани по време на нападение срещу Лондон. Изпратени в провинцията, те намират дрешник, водещ към фентъзи свят на име Нарния, в който се съюзяват с лъва Аслан срещу силите на Бялата вещица.Същия ден по БНТ ще върви първата част на "Моят приятел Дядо Коледа" от 14,50 ч. Втората част на италианския игрален филм телевизията ще пусне на 25 декември от 15,10 ч.

В сутринта на Коледа - от 6,30 ч, за децата Би Ти Ви ще излъчи неостаряващия "Том и Джери: Рецитал за Лешникотрошачката". В нея Джери иска да получи своя шанс за музикална изява. Той е в празен оперен салон и танцува с музикална кутия с балерина. И е много щастлив, докато не се появява Том, който открадва музикалната кутия. Мишката ще трябва да си я върне. Малко по-късно, в 14,15 ч Матю Бродерик и Дани де Вито са съседи в "Космическа Коледа" по Нова тв. Те ще се впуснат в състезание за най-хубава украса, която ще стигне чак до Космоса. ТВ7 също ни е приготвил празнични филми, които за разлика от останалите, не са толкова познати и често излъчвани. На 25-ти вечерта научаваме какъв е "Прекият път към щастието", който може би всъщност отвежда "У дома за Коледа". По обед пък се смеем по семейному с "Невероятен коледен подарък". 

В последния почивен ден - на 26 декември, гласовете на Мерил Стрийп, Джулия Робъртс и Никълъс Кейдж ще прозвучат от анимацията "Биячът на мравки" от 6,30 ч по Би Ти Ви. В нея едно дете ще се смали до размерите на мравка и ще разбере какво е приятелство. "Властелинът на пръстените", но не трилогията, а анимация от 1978 г. ще пусне БНТ от 17,35 ч. Празникът за децата ще продължи и в следващите дни. На 27-и и на 28-и държавната телевизия ще покаже епизодите от българския сериал "Войната на таралежите". На 29 декември от 14,30 ч по Би Ти Ви ще започне "Алвин и катеричоците". Различни от останалите, три катерици решават да се подслонят в къщата на Дейв Севил. Той е неизвестен композитор. Дейв решава да направи невиждано шоу, като използва музикалния талант на катериците. И жъне невероятен успех.
 
Източник: Всеки ден

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !