И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Халваджиян се отказали от европарите

отпечатай новината

28.01.2013 15:00 | Видян 3865 пъти

Халваджиян се отказали от европарите

Халваджиян се отказали от европарите, които спечелиха по програма "Конкурентноспособност". Магърдич Халваджиян обясни пред Нова ТВ, че е кандидатствал за тях преди 2 години. "Процедурата беше много тежка, сложна, дълга", каза той и посочи, че е минало прекалено дълго време и исканата тогава техника вече била остаряла. "След което ние поискахме да сменим част от техниката, която сме поръчали. Казаха ни: "Не може. Вие това сте поръчали, това ще получите". Това накарало продуцента и партньорите му да се откажат, пише Всеки ден

Той беше обвинен от журналистката Соня Момчилова, че със спечелените пари от ЕС е купил Ягуар на съпругата си Кремена. Макар и да не е споменала името му, нямало друга съпруга на продуцент в България, която кара такава кола. Това издавало, че говори именно за него. Халваджиян обаче никога не бил взимал пари от ЕС, той се отказал от тях, следователно нямало как да купи кола с тези средства. "Имам документ от НАП след проверка, която продължи 4 или 5 месеца, че съм проверен и съм абсолютно чист", коментира още продуцентът. Проверката на данъчните била за произхода на средствата му.

Магърдич
твърди, че е горд, че сам си е спечелил парите, "с честен труд". Той обясни, че се прибира от работа в 2 часа през нощта заради ново предаване, което подготвя. "Не дължа на никого нищо. Каквото съм си направил, си е мое. Защо пък да не си го показвам? От друга страна в тая бедна държава е чак неприлично", продължи да разсъждава в ефир Халваджиян. "Аз лично бих се махнал утре от тази държава. Аз съм космополит. Когато честно и достойно си изкарваш парите, всички ти гледат в купичката и те плюят", оплака се той.

Кремена пък не пропусна случая да подчертае колко й тежи отмяната на забраната за пушене на закрито. Тя потвърди информацията на вестник "Всеки ден", че нарушава закона, като пуши, където ѝ се прииска. Но нарече това "гражданско неподчинение". "Аз обичам да правя напук. Законът е изключително дискриминационен и нанесе изключително големи щети", смята тя.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !