Млада двойка съжителства с духове от...

Хитовият британски ситком на BBC One „Призраци“...

Българка изрисува роклята на Мария от...

"Впечатляващата картина на роклята на Мария Бакалова, с...

Ерос се родил в киноцентъра

отпечатай новината

10.03.2013 09:03 | Видян 2324 пъти

Ерос се родил в киноцентъра


Когато човек се е появил на белия свят баш в „Чинечита” – римското градче на киното, съдбата му сякаш е обречена на шоубизнеса. На мястото, където са се родили в преносен смисъл звезди като София Лорен, Марчело Мастрояни, Моника Белучи и купища други световни знаменитости, в най-буквален смисъл проплаква момче, което претенциозно е кръстено Ерос Лучано Уолтър. Идеята е на таткото – сценичен работник в киноцентъра. Майката – отчаяна съпруга и домакиня, дошла в големия град от южняшко селце, няма нищо против. Името пък обрича отрочето на бедно семейство да бъде обичано, понеже е кръстено на бога на любовта. 

Наесен Ерос ще навърши 50 години. Златното момче на италианската естрада влиза в златните си години. Макар и доста по-млад от повечето си колеги от сериала ни, неговата слава идва заедно с тяхната. Ал Бано и Ромина печелят фестивала в Сан Ремо година преди него, а „Рики е повери” – година след младежа. Той е на върха през 1986 г. с хита Adesso Tu – „Сега ти”,  който и до момента се пее. Още с появата си на сцената на най-големия музикален  форум в Европа хубавецът взема победата в състезанието на дебютанти.
 
Годината е 1984 г., а той е пуснал първата си песен още през 1982 г., когато е едва на 19. Което не е началото на кариерата му, защото още на 18 вече се е явил на младежки конкурс, в който е достигнал до финала, но победата отива при Дзукеро – също превърнал се в звезда през годините след това.

Решен да успее на всяка цена, Ерос още през 1982 г. се изнася от Рим и заедно с майка си и своя брат Марко се пренася в Милано. Почти се е отчаял, че никога няма да пробие в свирепия свят на шоубизнеса, когато среща Ренато Бриоши. Той успява да го уреди с покана за конкурса за дебютанти на Сан Ремо през 1984 г. като за целта му пише и парче. Пак приятелят му го пробутва на фестивала през 1985 г. вече в конкурса за т.нар. „шампиони”, където Ерос остава шести, но песента му Una storia importante – „Важна история”, продава като сингъл над 350 000 копия в Швейцария и Германия и му носи златни плочи.

След триумфа на следващата година цяла Европа е в краката му и симпатягата спретва незапомнен в италианската попистория тур. Обиколката продължава 9 месеца. Събира 1 милион души публика на концертите си, а новият му албум става платинен. Това е само началото на бляскава кариера с над 55 милиона продадени продукта, колкото има в актива си до момента Ерос Рамацоти.

Големият му пробив идва през 1990 г., когато кани 2000 журналисти от цял свят на премиерата на поредни яси албум във Венеция. Пристига и американският продуцент Клайв Дейвис, който му урежда мегаконцерт в меката на шоубизнеса – залата „Рейдио Сити” в Ню Йорк. От раз става звезда в Америка, канят го в най-гледаните програми като тази на Джей Лено.

Няма нищо чудно, че следващият му албум вече прави продажби от над 6 милиона копия, а световните суперзвезди го канят за дуети. Първа в листата е Патси Кенсит, след нея идват Шер, Тина Търнър, Анастейша, Джо Кокър и Рики Мартин. Италианските знаменитости също не странят от Ерос. Големият Лучано Павароти лично го моли да участва с него, Дзукеро, Стинг в прочутите му концерти с приятели, на които се събират стотици хиляди зрители по целия свят. Ерос е на върха на класациите в 7 европейски и 15 латиноамерикански държави – от Швеция до Испания и от Аржентина до Холандия.
  
През декември 1996 г. любимецът на Италия обаче получава най-големия от много си дарове от съдбата. Неговата приятелка Мишел Хунцикер – швейцарски топмодел, му ражда дъщеричка на име Аврора Софи.  За да има време хем да се грижи за нея, хем да не изпуска своя момент, той си почива следващата година като пуска само сборен албум, в който бонус са няколко дуетни парчета, между които харесваните и до днес с Андреа Бочели и Тина Търнър. Тавата е на върха в 11 държави и му носи приза „Певец на годината в Европа”. 
Окрилен от радостта, Ерос предлага и сключва брак с хубавата Мишел.

Когато се връща с гръм и трясък в шоубизнеса, той пуска още един хитов албум Stilelibero или „Свободен стил” и се превръща в звезда в Русия. Прави три последователни продадени 100% концерта в голямата зала на Кремълския дворец на конгресите, наред с успехите в цяла Европа.  Но оставя семейството на заден план и това води до раздялата с Мишел след 4-години официализиран семеен живот.

Певецът не спира да работи, за да няма време да мисли за проблемите в личния си живот. Продължава да бълва хитове и поредната им колекция го прави още по-богат и популярен – продава 7,5 милиона копия по целия свят. Някогашното къдрово момче се е превърнало в оплешивял мъж, но чарът и сочният му тембър продължават да бъдат харесвани от феновете. 

Новата любов в живота му – Марика Пелегринели, модел и актриса, ме връща и личното щастие. Двамата си раждат и дъщеричка Рафаела Мария. Това зарежда с енергия таткото, който всяка година издава нови и нови песни. Последният му албум се появи на 13 ноември миналата година. Лично холивудският ас Анди Гарсия припява на Ерос в него, както и шоузвездата Никол Шерцингер.

Достигнал „на пропрището жизнено в средата” Рамацоти се изповяда в дебела автобиография. В нея той разказва, че
нямали дори 1 книга в дома му. 
 
Като малък единственото, което можело да го възпита били „снимките на голи жени, с които се беше обградил баща ми”. У тях обаче имало китара, на която започнал да подрънква още на 7. „Заради всички това днес обожавам да си купувам и да чета книги, а най-добре си почивам излегнат на дивана вкъщи, загледан във футболен мач”, споделя суперзвездата. 
 
Снимка: facebook

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !