Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Съпруг на Мис Силикон в далавера с лимузини

отпечатай новината

11.03.2013 14:45 | Видян 3213 пъти

Съпруг на Мис Силикон в далавера с лимузини

Съпругът на победителка в конкурса "Мис Силикон" е участвал като организатор в група за присвояване на луксозни лизингови автомобили, които са били изкарвани и продавани зад граница. Валентин, който е женен за една от последните силиконови призьорки, е задържан заедно с още четирима свои съучастници при акция на служители от Главна дирекция "Национална полиция" и колегите им от Стара Загора в средата на февруари, научи Монитор.

Разкритата от полицаите схема била сложна и добре изпипана, като е действала от близо година. Човек от бандата преглеждал всеки ден обявите за автомобили в сайта mobile.bg. Следял основно за скъпи возила като джиповете модел "Туарег" на "Фолксваген", спортни беемвета от М-серията, както и моделите Х5 и Х6, за които в страните от Близкия изток има голямо търсене. Измами били въртени и с най-луксозните лимузини на "Ауди" А8 след фейслифта и мерцедеси.

"Добър ден, обаждам се за туарега. Собственик съм на строителна фирма и имам нужда от престижен автомобил, защото ми предстои важна бизнес среща. Мога да ви платя в брой 15 000 лева от първоначалната цена и останалата сума да ви преведа до 40 дни, защото компанията ми получава всеки месец редовно сериозни плащания", чувал собственикът на продаваната кола. За да убеди търговеца, че всичко е законно, телефонистът обещавал, че ще изпрати договор, подготвен от юриста на строителната фирма.

"Проверете го дали ви устройва всичко посочено с него и ако е наред, попълнете вашите данни, за да го дадем на нашия юрист втори път да го погледне", убеждавал още купувачът измамник. При преговорите за всяка кола задържаните се представяли за шефове на различни реални строителни фирми, но истинските им собственици нямали никаква представа, че някой купува автомобили от тяхно име. След като продавачът бил уловен на въдицата, уговорката била да отидат при нотариус, за да изповядат сделката. Точно в същия ден обаче строителният "директор" се обаждал отново на търговеца.

"Извинявай, но ми изникна спешна командировка в Турция. Ще изпратя моят пълномощник, всичко е наред, той ще ме представлява при нотариуса", обяснявал човекът от бандата. Самият "пълномощник" бил обикновено ром, облечен в костюм, за да изглежда по-представително. Той носел в себе си парите кеш и плащал първата и както се оказвало впоследствие и единствена вноска. За да се прави на господин за един ден, получавал от организаторите около 300 лева.

Първата работа на групата след взимане на колата била да започнат да търсят купувач и да сменят ключа с имобилайзера на автомобила. Когато имали клиент за колата, я изкарвали зад граница и тя отивала в страна извън Европейския съюз, а в България се обявявала за открадната в някои от случаите. Продавачите се усещали, че нещо не е наред едва когато започне да им закъснява превеждането на втората вноска за колата. Те обаче нищо не можели да направят, защото според договора цялата сума трябвало да бъде изплатена до 30-40 дни и през това време нямало как да започне разследване. След изтичане на срока по договор обаче колата се намирала вече при новите си купувачи.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !