Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Новият премиер и финансистът му – хора на Костов

отпечатай новината

12.03.2013 16:43 | Видян 2793 пъти | Гласували 1

Новият премиер и финансистът му – хора на Костов

"Гласуваш за Бойко – получаваш Костов" – това послание на БСП от предизборната кампания през 2009 г. се оказа пророческо. Служебният премиер Марин Райков и виденият, но необявен негов финансов министър Калин Христов са кадри на лидера на ДСБ. Единият стана заместник-министър на външните работи, за да не се излага титулярката Надежда Михайлова и това доведе до най-голямото предателство в родната дипломация – попадането на българските медици в либийския затвор. Калин Христов пък бе дясната ръка на отявлени костовист Мартин Заимов в БНБ при режима на Командира. Той бе изваден на показ както вероятен финансов министър.

Защото имената на членовете на служебния кабинет не бяха обявени. Хората просто бяха изтъпанени. Това е истинска подигравка към нацията от страна на президента. Недопустима беше и шегата му в такъв момент, че мислел да направи Владо Пенев вътрешен министър заради неговото участие в сериала Под прикритие. Актьорът позираше в президентството редом с плувеца Петър Стойчев – двамата вероятно ще бъдат министри съответно на културата и на спорта. Едва днес ще научим държавната тайна – пиарката на държавния глава вече не е за уволнение, а направо за изгнание. Не може и не бива глупостта да се замества с театралност, а комплексарщината с неуважение към държавата, нейните институции и народа не България, което ясно ни бе демонстрирано на церемонията при президента вчера.

Кой е служебният премиер Марин Райков?  Определението безспорен, с което го окичи Плевнелиев е тъпа лъжа. Франция отказваше дълго време агреман за посланик на пребоядисания в тъмно синьо "дипломат". Причината е шпионската дейност на баща му. Райко Николов е виден агент на КГБ и ДС с псевдоним Виноградов, както тръби френската и българската преса. Заради това е обявен за персона нон грата от Париж.
Покрай него и синчето му. Както разбирате, образования от соцдържавата в скъпоплатен швейцарски пансион Марин Райков не отговаря и на другото определение на Плевнелиев "тръгнал от нулата". Разбира се, най-непростимата му грешка е случаят в Либия. Срамът от нея той никога не може да измие. Защото той срина държавата като авторитет в очите на всички българи и разби животите на 6 невинни граждани на нашата държава. Струваше им нечовешки изтезания и години тормоз.

Апропо, забавно е, че в също толкова нескопосаната, колкото бе и президентската реч, служебният премиер подчертано смени понятието "народ" с нация. Не е странно за човек, който е вдигнал брадичката си до небето и гледа през рамо. А е  мъж под чехъл, но това ще ви разкрием в следващия брой на Супер 19' идния понеделник. Никой не обича предателите!!!   

      
    

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !