Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Натфиз излиза на открито за деня на театъра

отпечатай новината

23.03.2013 09:00 | Видян 886 пъти

Натфиз излиза на открито за деня на театъра

На 26.03.2013 от 18:00 ч. НАТФИЗ ще излезе извън учебните зали, за да отбележи Деня на театъра на открито. Академията затваря за час ул. „Стефан Караджа” на ъгъла с ул. „Раковски”, така че ако все не намирате време за изкуство, то ще дойде при  вас.
 
Акцент на арт пърформансите са Lux Lumina Grup, които представят най-младата генерация театрални дизайнери. Lux Lumina ще провокира зрителите чрез ефектни костюми, които се показват за първи път, превръщайки минувачите в участници в спектакъла.

„Ние сме важна част от културния календар на София и този факт сам по себе си е достатъчен, за да възприемаме Академията като утвърден и стабилен културен център. Изкуството не може да бъде затваряно между стени; ние обучаваме толкова много млади артисти в различни в сфери от театър, музика, филмово изкуство и фотография и искаме да направим столичани съпричастни с идеята, в която обучаваме студентите си. Макар и обвързан с едно изкуство, Денят на театъра е подходящ повод да срещнем бъдещите артисти на България с широка публикa”, споделя  проф. д.н. Любомир Халачев.

Представянията на открито ще преминат в Голямата зала на Академията с официално селектираната постановка за Деня на театъра “Кавказкият тебеширен кръг”. Трагикомедията,  разказваща три истории, е с начален час 19:30. Специални гости на празничната постановка ще бъдат артисти от САБ (Съюз на артистите в България), бизнесмените от Съвета на настоятелите на НАТФИЗ, които работят за устойчивото развитие и подпомагане на различните дейности на Академията, както и представители на Столична община, министерствата на културата и образованието и държавна администрация.

Програмата на открито е със свободен достъп.
Билети за постановката “Кавказкият тебеширен кръг” могат да се закупят на касата на НАТФИЗ.

Снимка: Васил Невенов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !