Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Мерилин Монро била ченге на ФБР

отпечатай новината

24.03.2013 09:07 | Видян 5306 пъти

Мерилин Монро била ченге на ФБР

Звездата от филмовите хитове Някои го предпочитат горещо, Асфалтова джунгла и Джентълмените предпочитат блондинки едва 17-годишна сключва брак, за да избяга от вкъщи. Тогава тя е просто Норма Джийн. Едва по-късно се превръща в Мерилин Монро. Хората казват, че както му тръгне на човек...В смисъл, че ако тръгне зле, свършва още по-зле. И може би е истина, ако проследим съдбата на една от вечните икони на киното.
Мерилин губи девствеността си с някой си Джим Доърти – пожарникар. Скоро се развежда с него, защото той я задушава – не може да разбере манията й да стане звезда. Когато кариерата й потръгва, прави „пиарски” брак с бейзболиста и също знаменитост Джо ди Маджо. С него обаче също е нещастна.

В търсене на липсващия баща от  книжките на Фройд, тя се омъжва трети път – за възстария спрямо нея драматург Артър Милър. Двойката е тип красавицата и звяра, което дава много храна на пресата. Ала Мерилин отново е нещастна. "Дедо" Артър е мрачен и деспотичен човек, прави се на недостъпен, обижда младата си жена, която в никакъв случай не е интелектуалка като него. Дори жертвата й да приеме юдеизма, за да стане по-близка със съпруга си – евреин, не успява да изиграе решаваща роля за спасяването на този обречен брак. Тя смята, че се е спасила, когато се развежда с него през 1960 г. Ала това е всъщност началото на нейния край.
Цяла Америка е влюбена в новия си млад президент Кенеди, който печели изборите в края на същата година. А Кенеди е влюбен в Мерилин. Тя няма нищо против да флиртува с идола на нацията. Легендарно става изпълнението й, повече въздишка, отколкото песен "Честит рожден ден, г-н президент".

С него тя дава на народа си да разбере, че мъжът и жената от мечтите на американците имат връзка помежду си. Това обаче плаши главнокомандващия на най-силната армия в света. Роб на своето католическо семейство, той не може и да помисли за разтрогване на брака си със своята аристократична съпруга Джаки, която пък е модна икона на онези години и модел за подражание на милиони отчаяни съпруги не само в Съединените щати, но и по целия свят. За да продължи да има Мерилин в своята орбита, Джон Кенеди я „подарява” на брат си Боби. По-младия Робърт е главен прокурор и министър на правосъдието, има цяла сюрия деца, но не му мигва окото да скочи в леглото на сексбомбата.

Привлекателният мъж обаче не след  дълго се оказва оплетен в сложна ситуация. Той е успял да накара имащата образ на мъжемелачка Мерилин да се влюби в него. Тя настоява за брак, което пък би наложило младия Кенеди да се разведе.

Необичаната кинозвезда мечтае да има дете. В лицето на Боби е намерила идеалния мъж за създаване на потомство – умен и красив, от богато семейство, който само би вдигнал нивото на генетичния материал на хубавката, но не и уверена в себе си Мерилин.

Такова развитие обаче е недопустимо за него не само от католическа гледна точка. Той има амбициите да наследи своя брат в президентското кресло, а в Америка няма по-устойчиво политическо клише от това, че кандидатите за всяка изборна длъжност трябва да имат безупречни семейства. Не че някой има такова, но нещата поне така изглеждат. Брак със скандална актриса, суперзвезда и секссимвол никак не се вписва в бъдещите творчески планове на амбициозния политик. Той обаче не намира начин да обясни всичко това на Мерилин, за да не я погуби.

Тя обаче не е паднала от небето и отлично разбира всичко. В интригата се намесва и шефът на ФБР, който следи блондинката и я подслушва. Легендарният гей Джей Едгар Хувър гони два заяка с този куршум – той мрази едновременно братята Кенеди, които искат да ограничат безконтролната му власт в тайните служби, а ненавижда също и красивите жени, чийто символ е Мерилин. Според разсекретен неотдавна доклад на ФБР е имало е специален прокет за вкарване на хубавици в леглата на примерните католици Кенеди с цел дискредитация.

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !