Качествен контрол: Фото на деня

Качествен контрол: Фото на деня

The Telegraph включи Созопол в...

Игнорирайте пренаселените курорти и вместо това се...

Косъма редом до Хари Потър, Билбо и Гандалф

отпечатай новината

26.03.2013 11:15 | Видян 1697 пъти

Косъма редом до Хари Потър, Билбо и Гандалф

На цермеонията по връчването на наградите "Емпайър" в Лондон имаше и специално българско присъствие. Конкурсът е за римейк на филм, събран в 60 секунди. Българският млад творец Николай Иванов участва с творбата си по комедията "Приятелю, Тед". Той беше придружаван от актьора Александър Сано, станал по-известен у нас като Косъма. Той беше специален гост на официалната церемония. Сано премина по червения килим в компанията на някои от най-големите имена на световното кино като Кевин Спейси, Хелън Мирън, Даниел Радклиф, Иън Макелън. Наградите на "Емпайър" се връчват всяка година и отразяват мнението на читателите на най-популярното кино списание на планетата, пише Блиц.

С цели три отличия си тръгна режисьорът на "007 координати: Скайфол" Сам Мендес. Той получи отличия за най-добър филм, най-добър режисьор и почетния приз "Вдъхновение".

Гранд дамата на британските кино, театър и телевизия Хелън Мирън получи приза "Легенда" часове преди в САЩ да бъде излъчен дългоочакваният телевизионен филм за Фил Спектър с нейно участие. Режисьорът Дани Бойл беше удостоен с награда за цялостен принос към киното. Призовете в актьорските категории бяха присъдени на Дженифър Лорънс за "Игрите на глада" и Мартин Фрийман за "Хоби: Неочаквано пътешествие". Актьорът Даниъл Радклиф от своя страна си тръгна с отличието “Герой”.

В центъра на вниманието бяха и прохождащи кино творци от целия свят. Сред тях и родният 23-годишен режисьор, който стигна до финала в Лондон. Той представи своя анимационен римейк на хитовия "Приятелю, Тед", на Сет Макфарлaн. Едва на 23 години, талантливият младеж е третият участник, спечелил конкурса у нас, съобщава БНТ.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !