Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Змия убила Нончо Воденичаров?

отпечатай новината

28.03.2013 18:00 | Видян 4839 пъти

Змия убила Нончо Воденичаров?

В края на май се навършват 4 години от мистериозната гибел на кмета на Раднево Нончо Воденичаров . Бившият каскадьор намери смъртта си на остров Карамоан до Филипините, докато участваше в заснемането на шоуто "Сървайвър". Според официалната версия 53-годишният Нончо е бил покосен от масивен инфаркт. В Раднево обаче упорито се говори, че истината е друга. Според слуховете в миньорския град Воденичаров издъхнал след ухапване от силно отровна змия, пише Уикенд.

Защо обаче истината е потулена от продуцентите на шоуто? Радневци шушукат, че по този начин организаторите са се спасили от съдебен процес с тежки последствия, който роднините на Нончо е можело да заведат срещу "Сървайвър". С инфаркта това нямало как да стане според договорите, подписвани с участниците.

Най-вероятно Нончо е бил ухапан от морска змия, която местните наричат "цигало". Гадината щъкала навсякъде из плитчините около брега, често излизала и на сушата. Отровата ѝ пък е десет пъти по-силна, отколкото на кобрите. "Цигало" има малка глава и дребни зъби, затова ухапването приличало на случайно убождане.

Според официалната версия сутринта във фаталния ден Нончо и останалите сървайвъри били прегледани, от медицинския екип на предаването. Всичко уж било наред. Около обяд след завършването на едната от игрите Воденичаров изведнъж се строполил на земята. Доктор Николай Нейков и филипинската му колежка Жаневиев Го в продължение на 15 минути се борят за живота му, но накрая са безсилни пред смъртта, пише още Уикенд.

В Раднево и до днес се спори за истинската причина за смъртта на бившия кмет. Едни казват, че версията за инфаркта не е изключена, тъй като приживе Воденичаров не се отказвал от тютюна, алкохола и почерпките. Други обаче опонират, че кметът бил здрав като бик и вярват в историята за змията. В подкрепа на тази версия е и медицинската документация за прегледите, направени преди заминаването. Според докторите Нончо не е бил предразположен към инфаркт. Стойностите на кръвното му налягане преди заминаването за острова били в границите на нормалното -124/83.

Ако версията със змията е вярна, това означава, че резултатите от аутопсията на тялото му във филипинската столица Манила са били фалшифицирани. "Няма начин да не се открие наличие на токсини в организма", разясни пред журналисти експерт от съдебната медицина.

Във Филипините подобно преправяне на документацията е напълно възможно. Страната е на едно от челните места в региона по високо ниво на корупцията във всички сфери. Колко му е на един доктор да изфабрикува инфаркта, питат в Раднево.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !