Нина Добрев пострада тежко при инцидент

Нина Добрев пострада много тежко след инцидент с...

Капките сложиха Евровизия в малкия си...

"Гледал съм всичко - от "Златният Орфей", през "Ален...

Новият клип на Поли Генова ще участва в Европейската имунизационна седмица

отпечатай новината

19.04.2013 16:45 | Видян 3385 пъти

Новият клип на Поли Генова ще участва в Европейската имунизационна седмица

В навечерието на дългоочаквания си дебютен албум, Поли Генова засне емоционален видеоклип към новата си песен - За нас.

Клипът към песента има дълга предистория, свързана със социалната ангажираност на певицата в кампанията за превенция на рака на маточната шийка и е заснет от Зографик филм. Музиката на песента е написана от популярния композитор Магомед Алиев - Мага. Сценаристката Теодора Пиперевска е автор на текста, а режисьор на видеото е талантливият Драго Шолев. Зад камерата застана Ненад Бороевич, а вокалите са в изпълнение на „LaTiDa“. Продуцент на новия албум на Поли Генова е Бон-Бон-Мюзик.

Идеята за тази песен бе родена след участието на изпълнителката в концерта за борба с рака на маточната шийка през м. фервруари тази година. Тогава самата Поли установи, че след като медицината е успяла да се справи с редица заболявания чрез ваксинация, хората отидоха в другата крайност – забравиха съвсем ужасът на епидемиите, отнемал милиони животи. Да се намери обективна информация за ваксините е трудно и обикновено се тиражират слухове. Но изведнъж, родителите на 12-годишните момичета, които подлежат на ваксинация срещу рак на шийката на матката, се оказаха в позицията на хора, които носят огромна отговорност и трябва да вземат трудно решение за здравето на дъщеря си. Зад тази важна социална тема застана Поли, заедно с две пациентски организации – Националното сдружение за профилактика на рака на шийката на матката и Асоциация за репродуктивно здраве, бременност и грижа за децата „Усмихни се“, които от години работят в посока превенция на социално значими заболявания, каквото несъмнено е и ракът на маточната шийка.

По този начин конкретната тема за предпазване от коварната болест премина в музикална история за любовта, обсебването, осъзнаването на отговорността, а също и даването на свобода на любимия човек, въпреки страховете, загнездени в нас.

Силата и драмата на любовта. Така може да бъде описано новото видео, което проследява  как да бъдем с любимия човек без да го обсебваме, как да преодоляваме страха от света, без да се изолираме под стъклен похлупак.

Вдъхновението се нуждаеше от повод. В случая - инициативата Европейската имунизационна седмица (22-28.04) на Световната здравна организация, в рамките на която клипът ще получи широка популярност.

Интересен момент са каскадите към клипа. Те се осъществиха благодарение на шампионката Елица Ръжева,  която даде много от себе си, включително проля и кръв на терен, с което предизвика всеобщо възхищение и страхопочитание.

Мейкингът на видеото е само една част от изненадите за феновете на Поли, които могат да очакват още новини за най-новия й проект в края на м. април.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !