Обрат в бокса: Лишават Усик от...

Олександър Усик се превърна в абсолютен световен шампион...

Олександър Усик е абсолютен световен...

Украинецът Олександър Усик е абсолютният световен...

ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИ

отпечатай новината

22.04.2013 11:00 | Видян 2985 пъти | Гласували 2

ПИРАМИДИ, ФАРАОНИ И БАЛЪЦИ ЗА МИЛИОНИ

„Пирамиди, фараони и балъци за милиони”. Този незабравим хит от младостта на фолка ни връща към времето, когато стотици хиляди българи изгубиха спестяванията си, баш преди мега кризата от 1997 г., понеже повярваха в обещанията за това как ще им се случат финансови чудеса от фирми, наричани още пирамиди, воглаве с бизнесмени, получили етикет фараони. Днешните 25-30-годишни няма как да помнят добре тази тъжна история отпреди 17 – 18 години. За тях ще напомним, че и тогава масови бунтове почнаха от Варна през лятото и през зимата на 1996 г. заляха като вълна цялата страна. Причината за тях бяха пирамидите.

Няколко известни лица от телевизиите дадоха лицата си, вероятно без да подозират, за партито на една преуспяваща компания. Нейната структура е пирамидална. В схемата се влиза с различни суми. Хората се надъхват на събрания в елитни хотели. Някои даже после ги и черпят, за да ги направят съпричастни към голямата игра. Сред изкушенията са и черни беемвета, които кой знае защо и не според бг правилата, си стоят с немски номера...

Ние като медия сме длъжни да предупредим младите хора, преди да е станало късно. Защото любимата ми мъдрост гласи: „Човек предупреден, наполовина е спасен”. Посветили сме две страници в новия брой на Супер 19’ на тази тема.
От нас ще научите колко богати декларират, че са най-богатите. Вземаме единия от примерите, упоменати от нас в актуалния брой. Преди месеци фармаолигархът Марешки се похвали, че „тежал” между 95 и 120 милиона евро. Но пред Сметната палата е декларирал под 1. Фукаше се из медиите с най-бръзата кола в света. А пред Сметната палата е декларирал, че не притежава автомобили. Странни работи...

От Супер 19’ ще разберете от мястото на събитието и то от българските звезди Кристина Димитрова и Орлин Горанов как Бостън посрещна атентата на маратона си. И защо двамата певци вече си викат дует ОК.
Поровили сме се в кухнята на актуалните сериали и сме им премерили зрителската популярност. И това далеч не е всичко в брой.

Да си пожелаем по-добри новини до другата седмица!

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !