бТВ и Нова спират да снимат сериали,...

Двете най-големи частни телевизии у нас – бТВ и Нова, са...

Отиде си малко известен режисьор,...

Режисьорът и продуцент Роджър Корман, известен с...

$5000 за най-красивата българка в САЩ

отпечатай новината

23.04.2013 16:15 | Видян 2537 пъти

$5000 за най-красивата българка в САЩ

За 5000 долара и много награди ще се борят родни красавици за втори път отвъд океана. Започва оспорваното състезание за тежката корона "Мис Българка в САЩ". 16-те финалистки ще станат ясни на 1 май, а благородната надпревара ще се проведе на 25 май в една от най-престижните зали на Ню Йорк - Metropolitan pavilion на Пето авеню.Организаторката Боряна Павлова, председател на Българския дамски клуб в Ню Йорк, признава, че за журито ще бъде особено трудно. "Красотата е важна, но още по-важни за нас са талантите, които притежават момичетата. Миналогодишната победителка Росица Стефанова ни плени със страхотно съчетание по художествена гимнастика и усмивка, която не слезе от лицето й по време на конкурса", обясни Павлова. Празникът се превръща в едно от най-големите български събития в САЩ, където се събират нашенци от артсредите от почти всички щати. Журито също е изтъкано от "красота и талантливост": Лора Чуканов - "Мис Юта" и 4-то място на "Мис Америка", Антон Касабов - световен шампион по таекуондо, актьор и модел в Лос Анджелис, Ралица Иванова - най-горещият наш модел в САЩ, "Мистър България 2009" Мартин Мартинов и една от най-красивите манекенки Роси Чорбаджийска. Специалната изненада за победителката ще са елегантни обувки, изработени специално за нея от най-проспериращия български дизайнер в САЩ Джио Методиев, който обува Дженифър Лопес , Кели Ъндърууд, Майли Сайръс и Нина Добрев.

До конкурса ще бъдат допуснати само българки, родени и живеещи в САЩ, на възраст между 18 и 30 години. Задължително условие е кандидатките да говорят и приличен български. Формата за участие може да се намери на сайта на женския клуб в Ню Йорк, пише Блиц.

Първият тур е дефиле с дрехите на Детелина Стайкова - органик рокли от 92% бамбук и 8% спандекс. Вторият е с бански костюми, а третият ще е посветен на таланта на момичетата. В четвъртия финалистките ще дефилират с вечерен тоалет. Тази година шоуто има тема - огън, но тъй като в залите в САЩ не е разрешено ползването, ще се прожектира нестинарски танц като фон. На живо снага ще извие Антония Катранджиева в компанията на 8 американски момичета. В миниспектакъла ще има и изпълнение с шалове, изрисувани специално от българските художници Йона Токусер и Йонко Стоянов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !