Хотелът, който плаща на гостите, ако...

В Сингапур вали средно 171 дни в годината. Въпреки това,...

Кимбо от улицата до UFC: Историята на...

Тази седмица сме решили да разгледаме историята на една...

Мамалев три часа на сцената, събира пари за паметник на Тодор Колев

отпечатай новината

29.04.2013 12:00 | Видян 1779 пъти

Мамалев три часа на сцената, събира пари за паметник на Тодор Колев

Близо три часа нонстоп на сцената прекара актьорът Георги Мамалев вчера. Своеобразният му маратон се състоя в Шумен, а причината беше една - отдаване на почит към най-известния човек в града - легендарния Тодор Колев . Освен своя успешен моноспектакъл "Какво става?" Мамалев представи на публиката едни от най-популярните си скечове. Той допълни букета от колоритни преживявания за зрителите с най-добрите актьорски изпълнения на отишлия си без време Тодор Колев.

Заедно с етюдите Георги Мамалев изненада хората с няколко песни, посветени на Адама. А в малкото минути, в които си взимаше въздух, актьорът даде личен принос към каузата за набиране на средства за построяване на паметник на Г-н Опасен чар в парк "Студентски" в родния му град. Това бе и водещият лайтмотив на събитието, наречено "Шумен - живият град. Общинското ръководство беше решило да популяризира населеното място, като заедно с това отдаде почит и на най-известния си съгражданин, съобщава Монитор.

"Тодор Колев беше мой приятел, колега и учител. Като млади много често сме работили заедно и сме преживели прекрасни мигове. Гордея се, че имам възможността да играя в негова чест в родния му град. Навремето с НЛО сме идвали в Шумен и си спомням една чудесна и отзивчива публика", сподели Георги Мамалев пред събралото се множество.

Сценичният маратон в Шумен е първата по-мащабна проява на родна почва за Георги Мамалев след завръщането му от турнето в най-големите канадски градове - Торонто, Монреал, Отава и Ниагара Фалс. След всяка среща личната страница на звездата от "Оркестър без име" във "Фейсбук" беше заливана от снимки и благодарности за слънцето, вярата и оптимизма, които е донесъл на хората с моноспектакъла си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !