Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Келнерка от Дания спечели Евровизия

отпечатай новината

20.05.2013 09:00 | Видян 4846 пъти

Келнерка от Дания спечели Евровизия

Келнерката с нетипичното за Дания име Емели де Форест спечели тазгодишната Евровизия. Тя не успя да повтори триумфа на шведката Лорийн миналата година, взела максимума от 12 точки в гласуването на 18 държави. Остана само с 8 първи места. Това допринесе за интригата в състезанието, което за разлика от друг път не беше политическо, а наистина музикално. Липсата на Турция и Сърбия на финала остави техните емигранти да гласуват по съвест, а Русия не събра вота на бившите съветски републики – получи 12 точки само от най-мразещите я от тях – Латвия и Естония.

Победителката Емели е келнерка в нещо като стол, която дни преди конкурса напуснала работа като обяснила на шефа си: „Няма как, отивам да спечеля Евровизия”. Момичето, което не само на сцената обича да ходи босо, беше фаворит на букмейкърите за победата. С нея Евровизия ще се премести от домакина си през 2013 г. Малмьо само на един мост разстояние в датската столица Копенхаген. Двата града са разделени от тънка ивица море, но се виждат от бреговете си.

Второто място в конкурса остана за Азербайджан, представен от Фарид Мамадов с песен от гръцки автор. Трета е Украйна, извадила на сцената, освен певица с име Злата, и най-високия мъж в света.
Хубавите песни на Малта, Норвегия, Русия, Италия, Белгия, Исландия не събраха толкова точки, колкото призьорите. Румънският човек-глас, който за разлика от нашия Краси Авромов прави дует с Андреа Бочели си остана само със сопрановия глас. Не пожъна лаври и гръцката пародия на чалга.  

България се оказа неподготвена дори за финала на 26 от 39 участници. Елица и Стунджи не бяха разбрали, че оригиналният номер, представен два пъти изглежда като фарс. А и в последните вече 6 издания печелят или са в тройката песни само на английски език.

Повече злъч има само в Англия, която извади излязлата от форма Бони Тайлър. Гардиън коментира: „Май е време да спрем да се мешаме с европейците, а само да им се подиграваме”. Май и ние трябва така!

Снимка: БТА

автор: Борис Ангелов

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !