Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Константинов се връща в Пекин

отпечатай новината

12.08.2008 18:23 | Видян 6508 пъти | Гласували 2

Константинов се връща в Пекин

Президентът на Българската федерация волейбол Данчо Лазаров разкри истината около сагата „Пламен Константинов” специално за олимпийското студио на Гонг по Дарик радио.

Капитанът на българския национален отбор е имал завишени показатели на забранени субстанции. Гибона се е върнал в България за допълнителни изследвания с надеждата, че те ще са наред и той ще може да се завърне в Пекин, за да се присъедини към тима.

За да не получим служебна загуба, той е изваден от тимовия лист за първия мач с Китай с лекарска забрана заради съмненията, че при допинг проба може да даде положителен резултат. Впоследствие ръководството на отбора е уведомило МОК, че ще продължим участието си с 11 играчи, без участието на Пламен Константинов, предаде Дарик.

В интервюто Данчо Лазаров споменава, че капитанът на националния отбор е дал положителна допинг проба още в Правец, но за жалост резултатите от това са научени едва в Корея. Самият Пламен е пожелал да се направят повторни изследвания, но  корейците отказали. "В лабораторията в София не бяха съвсем сигурни, затова изпратихме проба през куриер до България. През това време отборът вече замина за Пекин и ние дадохме списък с 12-те волейболисти, които ще започнат и ще завършат Олимпиадата, а след този момент не е възможно да се заменят отделни състезатели по каквато и да е причина. Когато получихме информация, че пробите и положителният резултат, т.е. наличието на тези субстанции, е налице, изпаднахме в ситуация, в която трябваше да вземем много тежко решение и го взехме с участието на Пламен", споделя още Лазаров.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !