30 полицайки имали любовни афери с...

В Швеция избухна голям скандал около десетки служителки...

Смях: Мечешка тройка

Смях: Мечешка тройка Опасно за живота, но такива...

Голият Хамлет си го развя на студа във Варна

отпечатай новината

17.06.2013 14:45 | Видян 3570 пъти

Голият Хамлет си го развя на студа във Варна

Младият актьор Леонид Йовчев, който влиза в ролята Хамлет, ще тича чисто гол на открито в Летния театър във Варна. Култовата постановка на Явор Гърдев, в която датският принц тича десетина минути по сцената, както майка го е родила, гостува на Международния театрален фестивал "Варненско лято" на 13 и 14 юни, въпреки студа.

Режисьорът авангардист Явор Гърдев обра овациите на публиката още по време на премиерата на спектакъла в Народния театър преди половин година. След това постановката спечели 5 статуетки „Икар" и 4 „Аскеер"-а. Зрителите в Летния театър обаче бяха изненадани с по-различен декор, който беше построен специално за варненската сцена. Голият Шекспиров герой обаче не е всичко, което видя варненската публика в спектакъла на Явор Гърдев. Подобно на сцената в Народния театър и тази в Летния се превърна в голям басейн, в който голият Хамлет потопи тялото си, но и преплува няколко дължини. Студеното време обаче изненада екипа на постановката и се наложи водата да бъде затоплена, за да не измръзнат ак'орите, които трябва да плуват вътре.

За разлика от любителите на театъра в столицата, тези във Варна не се впечатлиха от интимните прелести на младия актьор. Хората дори си шушукаха, че вече са свикнали с еротичните хрумки на Явор Гърдев, тъй като преди време режисьорът съблече на варненската сцена Димо Алексиев в спектакъла "Калигула".

Снимка: vsekiden

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !