Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Как ЦСКА стана гробище за милионите на куп олигарси?

отпечатай новината

18.06.2013 09:45 | Видян 1412 пъти

Как ЦСКА стана гробище за милионите на куп олигарси?

След като в миналия брой на Супер 19’ най-приятелски посъветвахме Гриша Ганчев грижливо да си помисли, преди да СКОЧИ в блатото на футболен клуб ЦСКА, олигархът от Ловеч в последния момент постави разумно бизнес условие на досегашните собственици.

Първо Титан да изчисти дълговете, рече баш в 12 без 5 Гришата. Като опитен играч той, разбира се, не изгори мостовете и не затвори вратата под носа на пернишките светила Гърнето и Праховеца. Даде им да разберат, че ако тяхната чистофайска организация изчисти борчовете си, които са 30-ина милиона само към две банки, може да дочакат пари за отбора. Макар че, явно

приятелският кръг около Стоичков взе властта


при червените. Няма как да е случайно, че именно в Етрополе на ексдепутата от ГЕРБ Емил Димитров – един от най-добрите приятели на Ицо, ще бъде предсезонната подготовка на „армейците”. Групата включи в пиарската си офанзива и другите големи легенди на ЦСКА – Стратега от Мировяне Димитър Пенев и Димитър Бербатов, който обаче си има съвсем друга битка в момента – да вземе конната база в Борисовата градина и да я направи своя детска школа.

Сума народ изгуби милиони и си донесе прокоба

покрай притежаването на червения клуб. Илия Павлов взе ЦСКА на върха на славата и милиардите, а след това претърпя един неуспешен и един атентат, който отне и живота, и империята му. Васил Божков също не спечели – говори се, че десетки милиони негови пари са хвръкнали залудо в бездънната яма на футболния клуб. Даже индиецът Митал, нищо че батко му е един от

десетте най-богати хора в цял свят

не само не получи очакваните от него и дясната му ръка Александър Томов финансови и имиджови дивиденти от купуването на отбора. Точно обратното – наля милиони в нищото и си набра яда на тълпите. Впоследствие загуби и българския си бизнес.

Само дошлият да спасява с милиардите си ЦСКА украински олигарх Константин Жеваго, който е не по-малко железен от бизнеса си с метали, не посмя да влезе в тресавището, погълнало амбициите и доброто име на предшествениците му. Той овреме взе обратния полет и загърби червените.
На целия този фон и при анонсираните амбиции на

Левски да стане шампион за вековния си юбилей

е много трудно да се даде добра прогноза за развитието на нещата в ЦСКА, независимо от желанието на много хора да помагат на отбора. Както се казва в мъдрата народна поговорка: Приятелството си е приятелство, ама сиренето е с пари. В случая – фенството може да струва десетки милиони.     

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !