Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Марта Вачкова избира най-цветната градина

отпечатай новината

25.06.2013 15:15 | Видян 2077 пъти

Марта Вачкова избира най-цветната градина

Марта Вачкова официално посрещна лятото като събра  на традиционен купон приятели в своята крайградска къща. Тя е известна сред близките си не само с прекрасните си гозби, но и с изключителната   градина, в която освен цветя могат да се намерят и най-причудливи подправки. Нейната гордост е, че я поддържа съвсем сама,  ако не се броят "приятелските ръце" на  останалите участници в купона.

Страстта на Марта към градинарство я превърна естествено в почетен член на журито на конкурса "Моята цветна градина", който се провежда за 6-ти пореден път с подкрепата на Мосю Бриколаж. Марта сподели, че освен да гледат растения в къщи, много нейни приятели и колеги артисти полагат доброволни грижи за кварталните градинки в центъра на София, сред които е и бившият министър на културата Владимир Пенев. "Това е част от градската култура от миналото, която трябва да възродим с общи усилия и да направим нашия град по-приятно място за живеене и разходка", допълни тя.
         
"Освен това отглеждането на растения е полезно, красиво и напоследък модерно занимание, което ни помага на нас градските хора да се разтоварим от проблемите на ежедневието и да общуваме по различен начин със заобикалащия ни свят". Над 400 снимки  на красиви градини се конкурират за първото място за 2013 година в 5-те категории на конкурса - градина на двора, балконска градина, квартална, офисна и училищна.

"Нашата офис градина" е нова инициатива, която цели да провокира работодателите да инвестират в зелени пространства,  намаляващи стреса от натовареното ежедневие и да създават място за релакс и отдих в стерилната офис среда.

"Нашата училищна градина" е втората нова конкурсна категория, която цели да събуди екологичното мислене у децата, да ги мотивира да работят в екип и да спомогне обучителния процес по предметите, свързани с природата. Срокът за участие в конкурса е до 30 юни, включително.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !