Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Sprite Graffiti Fest тази събота в Борисова градина

отпечатай новината

27.06.2013 11:30 | Видян 1236 пъти

Sprite Graffiti Fest тази събота в Борисова градина

Sprite Graffiti Fest ще представи новите таланти на българските графити тази събота, 29-и юни в Борисова градина в столицата.

Десетимата най-обещаващи, избрани от жури в предварителен конкурс, ще премерят умения в три графити дисциплни, за да излъчат най-добрия млад артист в България. Уникална инсталация наречена Дигитални графити ще бъде на разположение на всички посетители на фестивала.

Музикалната програма включва FARS и Ogi23 на живо, сет на DJ Sava, както и бийтбокс от Busto. Жури на фестивала са легендарният NASIMO, ветераните FUNNE и ESTEO, Ник Тодоров и Евгений Иванов.

Инсталацията „Дигитални графити” представлява преходно състояние между рисуването на графити и едно евентуално бъдеще на графити изкуството, което организаторите на Sprite Graffiti Fest ще предоставят като преживяване на публиката. Всеки посетител на Sprite Graffiti Fest ще има възможност собственоръчно да изпробва инсталацията и да нарисува свои дигитални графити.
Рисуването се осъществява посредством инфрачервени светлодиоди, чието движение се улавя с камера.

Един компютър приема координатите на движение от камерата и ги предава на друг, който добавя към тях съответния цвят и форма, зададени от рисуващия, и ги излъчва към проектор. В инсталацията са заложени опции за избор на цвят и избор на капачки, което максимално доближава рисуването на дигитални графити до традиционното рисуване със спрей.

Официалното откриване e в 17 часа. Веднага след него на сцената на живо ще забият FARS, Ogi23 и Busto. Сетът на DJ SAVA, ще закрие музикалната програма малко преди 20 часа, когато ще бъдат обявени победителите в графити битката. Най-запалените фенове могат да отидат в Борисова градина още в съвсем ранния следобед, когато ще започне състезанието в дисциплините „рисуване на цветна скица” и “throw up”. В 14:30 ще започне най-важната дисциплина „graffiti battle” (графити битка), която най-добре разкрива уменията на артистите и отнема най-много време.

Най-изтъкнатият член на журито е всепризнатият виртуоз сред графити артистите в България NASIMO, още познат като NASTE. Заедно с него работата на младите райтъри ще оценяват ветераните FUNNE и ESTEO. Четвъртият член на журито е Ник Тодоров, управител на магазини На Тъмно, които са дългогодишен партньор на фестивала и предоставят флаконите Montana 94, с които се рисува на Sprite Graffiti Fest. Евгений Иванов, председател на сдружение „Радар” - инициатор и организатор на събитието, е човекът, който има специално запазено място в журито всяка година.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !