Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Юлиян Вергов: След Мисия Лондон никой не ме потърси да снимам филм

отпечатай новината

01.07.2013 11:00 | Видян 4927 пъти

Юлиян Вергов: След Мисия Лондон никой не ме потърси да снимам филм

В последните години Юлиян Вергов е един от най-ХИТОВИТЕ родни актьори. Той участва във филми, сериали и едни от най-хитовите представления на сцената на Народния театър. Изигра и главната роля в най-печелившия български филм на голям екран - Мисия Лондон, а слава му донесе и участието в най-добрия съвременен български телевизионен сериал, Стъклен дом. В момента го гледаме в друг хитов сериал, Революция Z, където се превъплащава в кожата на учителя Савов, 39-годишен учител по физика, в когото всички са влюбени. Чаровен и в час с новите тенденции, Никола е популярен в училището като най-готиния преподавател. Има всевъзможни слухове за сексуалния му живот и повечето от тях са верни. Никола има безразборни връзки и сякаш това е единственото, което му носи удоволствие. Учителската професия не му носи удовлетворение, но не може да върши нищо друго. Като млад е бил добър китарист и е имал група, но тази мечта е умряла през годините на прехода. Наложило му се е да зареже музиката и да си намери професия. В момента Врегов снима трети сезон на Революция Z, който ще се излъчи през тази есен по бТВ.

Според вас какво е човек да бъде учител в днешно време?

Това е една от най-хубавите професии. Учителите, колкото и да са изтормозени от учениците, пак си ги обичат. Трябва да имаш много любов в себе си, за да научиш някого на нещо. Още повече, когато става въпрос за деца. Те са бъдещето на света. И работата на учителите е много сериозна. Освен любов, трябва да имат вяра в себе си, че няма да ги научат на глупости. И също подход - това е нещо специфично и не всеки го може. Даскалите са били най-важните хора в миналото във всеки град и село.

Как се подготвихте за ролята си в Революция Z?

Преподавам физика и затова четох учебника за 9 клас. В епизодите, когато преподавам уроци, те са дословно предадени. Не съм говорил с действащи учители, за да се подготвя, а дълго мислих какво беше образованието по мое време, какви бяха моите преподаватели. Въпреки, че беше много различна училищната ситуация тогава. Савов си има своите комплекси, своите не толкова привлекателни страни. Като всеки човек.

Какво да очакват зрителите от новия сезон?

Снимките вече започнаха. Предстоят доста интересни неща, но какви точно са те, зрителите ще научат през есента. Ще има и нови връзки в сериала. Революционерите подготвят и две нови песни.

Дъщеря ви Алена какво дете е?

Изненадва ме всеки ден с някоя щуротия. Има 20 милиона интереси в секунда. Аз много общувам с нея, не защото трябва, а защото ми е приятно. Никога не се питаме какво ще правим, винаги има как да се забавляваме заедно. Дори да имаме само един глобус в ръка-гледаме света, говорим си, толкова е прекрасно. Всъщност трудно ми е да обясня истории от моето време, което беше различно. Как портокали имаше на Нова година и такива неща. И как ние си хойкахме до късна доба.

Искало ли ви се е понякога да избягате от актьорската професия?

Въпреки че актьорското майсторство ми е професията, не го наричам работа. Работа казвам само на някоя чужда продукция, в която играя някаква тъпотия. Извън това всичко, с което се занимавам, ми доставя огромно удоволствие и рядко имам нужда от почивка. Вероятно приемам така тези продукции, защото най-дразнещото в тях е висенето и чакането, докато ти дойде сцената.

Чакането ли е най-трудното в киното?

Не, аз съм свикнал. За мен най-неприятното е обличането и гримът. Ставаш сутринта, обличаш се. След това отиваш на снимачната площадка, обличаш се пак. После - още няколко пъти. Много го мразя това. Даже, като си купувам дрехи, не ги пробвам. Казвам от това еди-кой си номер. Затова доста често връщам дрехи, като се окаже, че не ми стават. Много мразя костюми наистина. Но когато съм в роля не ми пречи. Даже ми помага.

продължи >>

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !