Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Бербатов се бори с прокълнати

отпечатай новината

14.07.2013 09:06 | Видян 2745 пъти

Бербатов се бори с прокълнати

Вече втори ден Димитър Бербатов и съотборниците му във "Фулъм" са на подготвителен лагер в Коста Рика. Утре "котиджърс" ще изиграят първата си контрола след лятната пауза, пише Lifestyle.bg.

Съперник ще е най-старият отбор в страната - "Картагинес", който е бил 3 пъти шампион (1923 г., 1936 г. и 1940 г.). Според легендите в страната тимът не може да вдигне титлата от 73 г., тъй като е прокълнат. След като печелят през 1940 г., играчите на "Картагинес" нахлуват с коне в църква и крадат всички ценни предмети, за да могат да си набавят пари за празненства. За да си отмъсти, свещеникът в храма проклел клуба никога повече да не става шампион на Коста Рика.

Другата версия за липсата на шампионска титла е вуду магия, направена от вещица година след последния успех на "Картагинес". Според някои информации тя е заровила куклата, която е символ на магията, някъде под стадиона на костариканския клуб. След това вещицата се е самоубила. Омразата й към отбора идва от това, че един от играчите бил неин любовник, но след като разбрал истината за нея, я изгонил от дома си.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !