Разводът с Брад Пит съсипал здравето...

Близки на Анджелина Джоли се притесняват за...

Живият Нострадамус плаши с нова пандемия

Екстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“,...

Кейт роди най-тежкия принц от 100 години

отпечатай новината

24.07.2013 10:30 | Видян 2222 пъти

Кейт роди най-тежкия принц от 100 години

Сагата на кралското раждане, която тресеше Великобритания и света от седмици, най-после приключи в понеделник в 16,24 ч британско време, когато херцогинята на Кеймбридж Катрин роди син. Бебето се появи на бял свят чрез естествено раждане след близо 12 ч родилни мъки. То тежи 3,8 кг, което го прави най-едрото кралско бебе от 100 г. насам. Принц Уилям присъства и асистира на раждането, съобщи в. "Индипендънт". "Бебето е невероятно красиво", каза баба му Керъл Мидълтън, след като го посети в болницата, пише 24 часа.

Дворецът Кенсингтън обяви идването на момченцето на бял свят цели 4 ч след като това се случи. Родителите поискали съобщението да бъде забавено, за да могат да прекарат известно време насаме с новороденото. Според британските медии Кейт и Уилям си поръчали пица за вечеря, която била донесена в болницата през задния вход от приближен член на охраната. Уилям останал заедно със съпругата и сина в болницата през нощта, като спал в стая до тяхната.

"Не можем да бъдем по-щастливи", заяви гордият баща. Името на бебето ще стане известно по-късно, но се знае, че то ще носи титлата Негово кралство височество принц на Кейбридж. Медиите започнаха да го наричат "бебе Кеймбридж".

Нощта на раждането била паметна, тъй като след най-горещия ден на годината Лондон бе ударен от бури и гръмотевици, разказа в. "Дейли мейл" . Това накара да се появят теории, че раждането е било ускорено от пълнолунието или от електрическа буря.

Мерви Йокинен от Кралския колеж на акушерките твърди, че колежките често си говорят как пълнолунието води до сериозно покачване на тяхната работа. "Това е старо поверие сред акушерките. Те обичайно казват: На повикване съм. Днес е пълнолуние. Ще съм много заета", казва тя.

Заради късното обявяване на раждането протоколът бе нарушен. За пръв път в историята новината бе разпространена по електронна поща и в туитър и едва след това бе задействана установената протоколна процедура.Медицинският бюлетин, от който по традиция светът трябваше да научи за наследника, бил отнесен в Бъкингам от частния секретар на херцога и херцогинята Ед Пъркинс.

При пристигането в двореца белият лист с данните на бебето - пол, тегло и час на раждане - веднага бе поставен на украсен триножник в двора до главната порта, за да се вижда от всички. Малко преди 21 ч пред болницата се разигра истински театър, когато облеченият в пищен костюм 76-годишен градски глашатай Тони Апълтън обяви раждането на бъдещия крал и завърши с пожеланието: "Нека той да живее дълго, щастлив и славен и един ден да царства над нас. Бог да пази кралицата."

Елизабет Втора обяви, че е очарована от новината за появата на правнука си, а принц Чарлз обясни колко е щастлив, че е станал дядо за първи път. Той посочи, че двамата с Камила празнували с шампанско.Цялата страна изпадна в екстаз от новината, а поздравления се посипаха отвсякъде.

Истерията около раждането вчера бе заместена от истерия да се присъства на излизането на бебето и родителите му от болницата. Младата кралска двойка се очаква да спази традицията и да покаже наследника на стълбите пред болницата "Сейнт Мери" в Лондон при напускането . По същия начин направиха принц Чарлз и лейди Даяна при раждането на Уилям.

"Тук сме, за да станем свидетели на историята. Чакаме да ги видим заедно с бебето", заяви пред Ройтерс Мария Скот от Нюкасъл, която стои пред болницата от събота.Кейт била посетена вчера освен от лекарите си, които вземат решението за изписването , още и от фризьор, който я подготвил за напускането на клиниката, разкри в. "Дейли мейл".

Говорител на Кенсингтън посочи, че напускането на болницата няма да стане преди 18 ч британско време, а дори може да бъде отложено за днес. Вчера от лондонския "Грийн парк" прозвучаха 41 топовни салюта, както и още 62 от лондонската кула. Камбаните на Биг Бен биха в продължение на 3 часа.

Експерти предполагат, че след излизането от болницата бебето ще бъде скрито от външни очи и вероятно следващия път, когато светът ще го види, ще е на официалните му снимки. Часове след раждането новият член на британското кралско семейство вече имаше своя страница в Уикипедия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !