Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Бомба гръмна, когато не избраха Камелия за "Мис България"

отпечатай новината

28.07.2013 09:01 | Видян 3997 пъти

Бомба гръмна, когато не избраха Камелия за

Само "Евровизия" е по-нагласен конкурс от "Мис България". На всеки, който възрази, веднага ще отговорим с факти. Като изключим безспорните и по тази причина вечни кралици Жени Калканджиева, Наталия Гуркова и Ивайла Бакалова, повечето носителки на короната остават анонимни. Често съвсем други момичета пробиват в шоубизнеса.

Вече втора седмица фолкпевицата Камелия се изявява като водеща на риалити шоуто на ТВ7 "Мис България". Блондинката сама се определя като "най-красивата водеща". И има защо. Тя е  финалистка от същия този конкурс, макар и в далечната 1994 г. – преди цели 19 години. Даже е сред шестте призьорки, които достигат до последния кръг на надпреварата, пише Всеки ден.

Конкурсът остава в историята, а причината не е приказно красива победителка. Днес почти никой, освен най-вещите експерти и деятели в модните и плейбойските среди не помни Стела Огнянова. Всъщнтост, тя е една от най-надарените откъм естествен бюст победителки в цялата история на състезанието по хубост у нас. Но короната не й помогна да направи кой знае каква кариера в шоубизнеса. Така конкурсът не се помни с нея, но стана исторически, поради разразилата се на него брутална война.

Битката кой да организира проявата доведе до гръмване на бомба в зала "Универсиада", където се проведе шоуто. В крайна сметка спечели Васил Папазов, но само три години по-късно той намери смъртта си. Атентаторите и поръчителите на убийството му не са разкрити и до днес, въпреки че то бе извършено насред тузарския квартал "Лозенец" в София и то баш на възловия булевард на богаташката махала "Черни връх".

Камелия по онова време се представя достойно, но може би поради причината, че все още е брюнетка, а не блондинка, не й обръщат сериозно внимание. А момичето извървява целия път на пресяване. Тя първо се явява на конкурса "Мис Чипровци" в своя роден град. Оттам отива на регионалния тур "Мис Монтана", където отново е призната за най-хубавото момиче.

Печели симпатиите на местния олигарх Борислав Славчов. През 1994 г. той е на върха на славата и парите си, а предстоящия през 1996 г. скандал с многомилионните дългове на фирмата му "Агропромстрой" е още далеч. Най-богатият човек на Монтанския край дава мило и драгио за красавицата, която окичва дори на фирмения си календар.

Заради бъдещото огън-момиче на попфолка бизнесменът прави специална телевизонна реклама в двата канала на единствената телевизия – канал 1 и Ефир 2. Така Камелия става за първи път известно лице. Някъде в онзи момент тя започва да изкарва и пари от сполетялата я слава като се хваща с инициативния Пламен Велинов. Двамата обикалят кръчмите в Северозападнала България – по онова време все още разчитаща на многобройните си и работещи соцпредприятия, които са разорени едва след нежната революция от 1997 г. посредством бандитска приватизация. Оттам нататък, както е казал поетът "Пътят е страшен, но славен". Всеки знае историята от влизането на Камелия в "Пайнер" през 1997 г. до днешната ѝ битност на тв звезда.  

Райна няма толкова силен късмет, колкото каката от Чипровци. Омаяна от успеха на Жени Калканджиева, която след короната на България, се нарежда шеста на "Мис Свят" в ЮАР, тийнейджърката става манекенка в родния Сандански. През 1996 г. обаче разбира колко е вярна поговорката, че никой не е пророк в собствената си страна. Явява се на "Мис Сандански", но е класирана втора. Това не е достатъчно да отиде на финала на "Мис България".
Офертата идва от другаде - сутеньорът Джоко я иска за наложница. Сводникът обаче не успява да оплете македонското девойче в лапите си. Разбрала колко тъмни страни има модният бизнес, Райна се насочва, и съвсем правилно, към втората си любов – фолкмузиката. Там намира себе си, а историята ѝ от попадането в "Пайнер" до днес е известна на феновете.

Андреа е най-неподозираната миска във фолкгилдията. Причината е, че по ръст Теодора, както е истинското й име, е миньонче. Това обаче не й пречи още на крехката възраст от 15 години да бъде избрана за "Мис София". Тази корона не носи кариера на носителките си. Достатъчен пример е първата избрана Деси Илиева, за която от години нищо не се чува, а беше истинска звезда на подиума.

Близкият на татко ѝ Жоро Илиев е убит броени дни преди на 7 септември 2005 г. неговата агенция "Ексграунд" да проведе своя отговор на "Мис България" – конкурса "Супермодел". Шоуто не е отложено, въпреки трагедията с боса. То е по-бляскаво от всякога. Подиумът е опнат направо във водата на действащия по онова време басейн "Мария Луиза", който днес е огромна развалина насред Борисовата градина.

На него нисичката Теодора Андреева е определена за "Супермодел на зрителите". Печели и корона "Мис Туризъм". Въпреки всички титли, русата амбиция така и не успява да стане известен модел при свирепата конкуренция на подиума в България в онзи момент. Тя решава, че бизнесът  с красота не е за нея и логично залага на друг пробив в шоубизнеса – и тя се хваща с фолк.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !