Промениха правилата на Черешката на...

Култовото кулинарно риалити „Черешката на тортата“ ще...

Жената на Джъстин Бийбър показа...

Жената на Джъстин Бийбър показа бременно коремче: Фото...

Едвин се захранва с пюрета

отпечатай новината

30.07.2013 16:15 | Видян 1335 пъти

Едвин се захранва с пюрета

Поетът Едвин Сугарев, който обяви гладна стачка в продължение на 22 дни срещу кабинета на Пламен Орешарски, вече е възстановен почти напълно и дори продължава да пише текстове за свободата в личния си сайт. "Все още успявам някак да го задържа да не излиза да протестира", каза съпругата му д-р Мария Арсениева.

След като състоянието му се влоши след толкова дни на гладуване, Сугарев беше настанен в реанимацията на Александровска болница. Преди седмица обаче е бил изписан и в момента лежи и се възстановява в дома си.
"Още не е съвсем добре, но в рамките на следващите няколко дни се надявам, че ще има по-голям резултат. Обостри се една бъбречна инфекция вследствие на влошения имунитет, но се моля и от нея да излезе без сериозни последствия - разказа още д-р Арсениева. - До месец ще се възстанови напълно", допълни тя.

Сугарев все още не е минал на нормален хранителен режим. Консумира основно лека храна като пюрета и бульони. Движи се редовно, но още се чувства отпаднал.Фотографът пътешественик Николай Генов също беше обявил безсрочна гладна стачка в подкрепа на своя съмишленик, въпреки че е прекарал инфаркт. На 18-ия ден от началото ѝ той я прекрати по настояване на самия Едвин, чието здравословно състояние вече се беше влошило сериозно, пише България днес.

Малкият син на Радой Ралин Стефан Стоянов и съпругата му Таня също гладуваха няколко дни. Стоянов беше настанен в болница в критично състояние. "Чувствам се по-добре, но в момента не искам да давам изявления", каза вчера той.

Гладна стачка пък само за седмица беше обявил и поетът от Казанлък Румен Денев. Тя приключи в срок. Поетът се разграничи от Едвин Сугарев, тъй като обясни, че политическите им възгледи били различни. Денев протестираше за свикване на Велико народно събрание и за изготвяне на нова конституция.

Учителката от Варна Юлиана Лазарова първа започна да гладува в защита на властта. Въпреки че страда от диабет, тя пи само сокове, вода и яде плодове в продължение на четири дни. Лазарова прекрати гладуването, тъй като лично по телефона й се обадил премиерът Пламен Орешарски.

Снимка: България днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !